NavMenu

Ivezaj: Put Tuzi-Hoti može koristiti kao obilaznica, do kraja godine početak rekonstrukcije

Izvor: Dan Srijeda, 16.10.2024. 14:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Bertold Werkmann/shutterstock.com)Ilustracija
Do kraja godine trebala bi da počne rekonstrukcija puta Tuzi - Hoti u dužini od 2,2 kilometra. Tender za izbor najpovoljnijeg izvođača radova je raspisan, a biće otvoren do 4. novembra. Za temeljnu rekonstrukciju puta Uprava za kapitalne investicije opredijelila je 2,3 mil EUR.

– Planirana je izgradnja puta od crkve u centru Tuzi prema Hotima do mosta na Rujeli. U pitanju je saobraćajnica dužina 2,2 kilometra za koju će biti opredijeljeno 2,3 mil EUR. Tender će biti otvoren do 4. novembra, tako da očekujemo da ćemo sa radovima početi u ovoj, a završiti ih naredne godine - rekao je Ljeka Ivezaj, sekretar za planiranje prostora.

Ivezaj kaže da će saobraćajnica biti rađena po najsavremenijim standardima.

– Saobraćajnica će biti dvosmjerna i širine šest metara. Imaće i trotoare. Iz pravca Tuzi širina trotoara sa lijeve strane biće od 1,5 do dva metra, jer smo na taj način izbjegli eksproprijaciju. Rekonstrukcijom saobraćajnica će dobiti atmosfersku i fekalnu kanalizaciju, vodovod, ivičnjaci će biti oboreni na svakom prilazu, svaka ulica dobiće priključak, rasvjetu, novu signalizaciju, iscrtaćemo autobuska stajališta na kolovozu, a izgradnja biciklističke staze nije planirana - kazao je Ivezaj.


On je istakao da neće biti imovinsko-pravnih sporova, te da su vodili računa da ne ulaze u privatna imanja.

– Ovaj put će mnogo značiti stanovnicima naše opštine jer će povezivati centar Tuzi sa brdskim dijelom Hota. Dodatna prednost jeste to što se može koristiti kao obilaznica kada je u pitanju povezivanje sa Albanijom, jer ulica preko Druma izlazi na Božaj. Biće jako koristan i značajan za opštinu i građane, ne samo mještane. Recimo ukoliko nekada iz nekog razloga bude zatvoren glavni put kroz Tuzi vozači će moći koristiti ovaj - kaže Ivezaj.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.10.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

U Ulcinju u toku izbor izvođača i priprema dokumentacije za više od deset novih trafostanica

U Ulcinju je u fazi izbora izvođača radova i pripreme dokumentacije preko deset novih trafostanica i to za naselja Pinješ, Ulcinjsko polje, Štoj, Velika plaža, Fraskanjel, Liman, Kolomza, i druge. To je rečeno na sastanku predsjednika opštine Ulcinj Gencija Nimanbegua sa izvršnim direktorom Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Vladimirom Ivanovićem, povodom niza tema o snabdijevanju ove opštine električnom energijom.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.