NavMenu

Dodik poziva da se ispita prodaja zemljišta na Jahorini firmi Drvo-eksport

Izvor: Capital Subota, 17.02.2024. 13:43
Komentari
Podeli
Jahorina (Foto: eKapija)Jahorina
Predsjednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je u petak da će pozvati nadležne organe i institucije i pitati da li se nešto nezakonito i sumnjivo pokušava uraditi u vezi sa kupovinom zemljišta na Jahorini u vrijednosti od 41 mil KM.

Na pitanje Capitala da li je vrijeme da se godinu dana nakon stupanja na snagu Zakona o ispitivanju porijekla imovine RS neko nađe na udaru tog zakona, recimo porijeklo novca kojim je teslićka firma Drvo-eksport nedavno kupila preko 56 dunuma zemljišta na Jahorini za 41,13 mil KM, Dodik je poručio da poštuje nadležne strukture koje se time bave.

- Ne očekujte da ja kao predsjednik to radim. Možemo da iniciramo odgovornost onih koji treba da sprovode taj zakon, ali ne znam o kojem zemljištu govorite. O ovom koje je kupljeno za 40 mil KM? Vi tražite da se ispita porijeklo tog novca, je li. Slušajte, molim vas, ako novac dođe sa bilo koje banke, on je legalan i šta mi imamo da istražujemo, a ako je novac izvađen iz ne znam ni ja čega, onda je to stvar državnih organa i neka hapse odmah ako je tako. A ta uplata o kojoj govorite se desila prije dvije sedmice i ne očekujete valjda da se to radi promptno. Evo na osnovu vašeg pitanja ja ću uputiti poziv i pitati o čemu se radi i da li se nešto pokušava uraditi kako ne treba - rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je ocijenio da ne možemo u sve živo da sumnjamo, ističući da se slaže da treba ispitati porijeklo novca, ali da se ne može ispitivati ako je neko sa bankovnog računa isplatio novac.

- To neko drugi ispituje, ima Agencija za bankarstvo, SIPA, imaju drugi organi koji to ispituju i kada oni utvrde, onda postupaju organi koji se bave sprovođenjem zakona o ispitivanju porijekla imovine - poručio je Dodik.

Podsjećanja radi, više od 56 dunuma zemljišta na Jahorini direktnom pogodbom 22. januar kupila je kompanija Drvo-eksport iz Teslića.

U ime te kompanije 41,130.000 KM za zemljište na Jahorini ponudio je kontroverzni teslićki biznismen Srđan Klječanin Rufi koji tvrdi da nije vlasnik, već samo opunomoćenik te firme. On ima rok od 30 dana da uplati ponuđeni iznos.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Sezona već počela, neki hoteli popunjeni i do 80%

Turistička sezona u Crnoj Gori uveliko je počela, a neki hoteli popunjeni su i do 80%, saopštila je vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za razvoj turizma, Svetlana Šljivančanin. Ona je, gostujući u emisiji Link na Radiju Crne Gore, kazala da u Crnoj Gori ima gostiju i da je buking hotela odličan. - Agencije su već zaključile ugovore sa stranim agencijama, pa su turistički aranžmani uveliko počeli - navela je

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.