NavMenu

Razmišljati kako efikasno unaprijediti poslovni ambijent - Preduzetništvo mora postati ključna tema u društvu

Izvor: Mina Ponedjeljak, 15.01.2024. 08:48
Komentari
Podeli
(Foto: Google Earth/Printscreen)
Poslovni ambijent je vječiti izazov i mora se razmišljati kako ga efikasno unaprijediti, pri čemu uloga preduzetništva u društvu mora postati ključna tema, ocijenio je predsjednik NALL grupe, Jovan Lekić.

On je Glasniku Privredne komore (PKCG) kazao da će onda i aktivnosti za unapređenje poslovnog ambijenta i ukidanje biznis barijera biti cilj šire društvene zajednice.

- To je glavna formula kojoj moramo stremiti. Zato napravimo prvi korak i uvedimo preduzetništvo kao obavezan predmet za sve osnovne škole, počevši od prvog razreda - ocijenio je Lekić.

Lekić je laureat nagrade PKCG za unapređenje menadžmenta. On je naveo da su dalji planovi njegove kompanije da opravda dobijenu nagradu i NALL grupu učiniti većom i efikasnijom, prateći savremene tokove menadžmenta i digitalizacije poslovanja.

- Tržište će vam samo pokazati kojim putem da idete, samo ga treba osluškivati - smatra Lekić.

Lekić je ekonomista koji je dugogodišnje menadžersko iskustvo usmjerio ka modernizaciji poslovanja, digitalizaciji procesa i decentralizaciji sistema upravljanja, što je rezultiralo kontinuiranim rastom i profitabilnošću svih članica te grupe sastavljene od četiri kompanije afirmisane u sektorima trgovine i turizma.

Lekić je u vode privatnog biznisa uplovio sa 23 godine, postavši suvlasnik prvog rok kluba u Budvi, a samo četiri godine kasnije je bio izvršni direktor Radović Company. Sopstveni biznis osniva 2001. godine i postaje generalni menadžer NALL Internationala, kompanije koja zastupa multinacionalne brendove.

NALL International je brzo širio biznis i već 2002. godine osnovao sestrinsku firmu Kuća hemije, prvu drogeriju u Crnoj Gori koja danas ima 20 objekata. Zajedno sa kompanijom Veletex, NALL International je izgradila hotelski kompleks Ruža vjetrova u Dobroj Vodi, a takođe je vlasnik i apoteke-drogerije Dama. Četiri kompanije objedinjene su 2013. godine u NALL grupu.

On je zahvalio komisiji koja je odlučila da nagradu Privredne komore za unapređenje menadžmenta dodijeli njemu, cijeneći dugogodišnje rezultate koje je postigao upravljajući NALL grupom.

- Mislim da je prevagnuo kontinuirani poslovni rezultat koji NALL grupa ostvaruje unazad deset godina, tako da se prethodna godina vjerovatno posmatrala u paketu sa ranijim periodom. Svakako, ni jedne godine nije lako ostvariti pozitivan poslovni rezultat, a posebno ne u kontinuitetu većem od desetljeća - naveo je Lekić.

On je rekao da za njega sama nagrada lično znači ogromnu satisfakciju, jer dolazi od struke i kolega iz privrede, koje su smatrale da treba posebno vrednovati takav rad.

- U Komori sam jako dugo, poznajem njenu organizacionu strukturu i način rada. Potencijal i značaj Komore su veliki, međutim djelimično je iskorišćen, ali i privrednici moraju biti znatno više proaktivni, zato očekujem veću ulogu i saradnju obje strane u narednom periodu - zaključio je Lekić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Sezona već počela, neki hoteli popunjeni i do 80%

Turistička sezona u Crnoj Gori uveliko je počela, a neki hoteli popunjeni su i do 80%, saopštila je vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za razvoj turizma, Svetlana Šljivančanin. Ona je, gostujući u emisiji Link na Radiju Crne Gore, kazala da u Crnoj Gori ima gostiju i da je buking hotela odličan. - Agencije su već zaključile ugovore sa stranim agencijama, pa su turistički aranžmani uveliko počeli - navela je

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.