NavMenu

Pušten u rad šestosjed u ski-centru Igrišta

Izvor: swot.ba Ponedjeljak, 25.12.2023. 10:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Erik Odiin/Unsplash)Ilustracija
U Ski-centru Igrišta kod Vlasenice je pušten u rad šestosjed dužine 820 metara, čiji je kapacitet do 3.500 skijaša na čas.

Šestosjed su svečano pustili u rad direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnajić, predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Nedeljko Elek i načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

Oni su se zajedno da načelnicima susjednih opština, gradonačelnikom Zvornika Bojanom Ivanovićem i predstavnicima kompanija Tehnoalpin i Lajtner, koje učestvuju u gradnji Ski-centra, provozali šestosjedom, kao i prisutne zvanice.

Ljevnajić je rekao da je pri kraju projekat realizacije izgradnje Ski-centra Igrišta kod Vlasenice, te najavio i nove investicije.

Članovi rukovodstva Olimpijskog centra Jahorina potpisali su ugovore o besplatnom skijanju na stazama Ski-centar Igrišta za djecu iz Zvornika, Vlasenice, Milića, Višegrada, Šekovića, Han Pijeska i Rogatice.

Ski-centar Igrišta, koji se nalazi uz magistralni put Vlasenica-Han Pjesak, izgrađen je za vrijeme Olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine kao pomoćni ski-centar. Nadmorska visina malog Igrišta je 1.331 metara, dok je najviši vrh velikog Igrišta 1.405 metara.

Vlada Republike Srpske prošle godine donijela je odluku kojom se ovaj centar dod‌jeljuje Olimpijskom centru Jahorina na 30 godina bez naknade.

Skijaški centar Igrišta imaće tri staze koje će biti osvijetljene za noćno skijanje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Nova investicija u OIE u Šavniku - Tri podgoričke kompanije gradiće VE Sinjajevina ukupne instalisane snage 290,40 MW

Tri podgoriče kompanije - N1, Sistem-MNE i PerMonte planiraju u Šavniku izgradnju vjetroelektrane (VE) Sinjajevina - Part II ukupne instalisane snage 290.40 MW. Njima je Vlada na poslednjoj sjednici izdala i urbanističko-tehničke uslove za izradu tehničke dokumentacije, a kako se može vidjeti, gradnja vjetroparka planirana je na više katastarskih parcela u katastarskim opštinama Lipovo, Krnja Jela, Boan, Tušinja i Timar. - Prema

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.