NavMenu

Volkswagen će morati da otpušta radnike

Izvor: B92 Petak, 15.12.2023. 10:32
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash / Erik Mclean)
Automobilski gigant Volkswagen (Folksvagen) planira da predstavi plan uštede do Božića i mnogo toga mora da se promijeni da se kompanija vrati na pravi put. I čini se da nije u pitanju samo matična kompanija već i filijale. Njemački mediji pišu da je Audi sada prinuđen da preduzme oštrije mjere i da slijedi teška odluka o otpuštanju.

Loše vijesti stigle su konkretno za radnike fabrike Audija u Nekarsulmu kod Hajlbrona.

- Filijala Volkswagena mora da se oprosti od nekoliko stotina zaposlenih u fabrici - potvrdila je portparolka kompanije novinskoj agenciji DPA.

Nije, međutim, željela da kaže koliko tačno radnika ostaje bez posla.

- Još se nalazimo u teškim vremenima sa nestabilnom situacijom na tržištu. Činjenica da sada moramo da otpišemo kvalifikovane i obučene zaposlene na određeno vrijeme je teška odluka za nas - navodi portparolka.

Audi s obzirom na trenutne okolnosti nema drugog izbora. Garancija za zapošljavanje važi za radnike zaposlene na neodređeno vrijeme do 2029. godine.

Trenutno na lokaciji u Nekarsulmu radi ukupno 15.505 zaposlenih.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Finansije

Za rekonstrukciju željezničke infrastrukture potrebno 80 mil EUR - Od EIB predviđen zajam od 40 miliona, data saglasnost na ugovor o kreditu

Za rekonstrukciju željeznice, tačnije za finansiranje projekta generalnog remonta pruge, sanaciju 13 čeličnih mostova i tunela, kao i za modernizaciju depoa i radionica potrebno je ukupno 80 mil EUR. Od toga će 40 miliona biti obezbijeđeno iz kredita Evropske investicione banke, a na poslednjoj sjednici Vlada je usvojila informaciju o polaznim osnovama za zaključivanje Ugovora o kreditu i prihvatila Predlog nacrta Ugovora. Kako su

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.