NavMenu

Agentima za posredovanje u postupsku sticanja ekonomskog državljanstva produžene licence

Izvor: eKapija Subota, 01.07.2023. 06:41
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/justit)
Licence za agente za posredovanje i agente za ocjenu međunarodne podobnosti za u postupku izbora oosba koje mogu steći ekonomsko državljanstvo važiće do donošenja rješenja po zahtjevima koji su podnijeti do tog datuma.

Kako je saopšteno, na jučerašnjoj sjednici Vlade donijeta je odluka o dopuni Odluke o kriterijumima za utvrđivanje naučnog, privrednog, ekonomskog, kulturnog i sportskog interesa Crne Gore za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom.

- S obzirom na to da je Posebni program ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore završen 31. decembra 2022. godine, dopunom je propisano da licence za agente za posredovanje i agente za ocjenu međunarodne podobnosti u postupku izbora lica koje može steći crnogorsko državljanstvo prijemom radi realizacije Posebnog programa važe do donošenja rješenja po zahtjevima koji su podnijeti do tog datuma - navodi se u soapštenju.

Kako je pojašnjeno, dopuna je bila neophodna da bi se završili ranije započeti postupci, jer licence ovlašćenih agenata koje su izdate na osnovu Odluke čija primjena je prestala 31. decembra prošle godine ističu u junu tekuće godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Sezona već počela, neki hoteli popunjeni i do 80%

Turistička sezona u Crnoj Gori uveliko je počela, a neki hoteli popunjeni su i do 80%, saopštila je vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za razvoj turizma, Svetlana Šljivančanin. Ona je, gostujući u emisiji Link na Radiju Crne Gore, kazala da u Crnoj Gori ima gostiju i da je buking hotela odličan. - Agencije su već zaključile ugovore sa stranim agencijama, pa su turistički aranžmani uveliko počeli - navela je

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.