NavMenu

Izvršna direktorica REGAGEN-a podnijela ostavku

Izvor: eKapija Srijeda, 15.03.2023. 15:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Marinabridger)Ilustracija
Izvršna direktorica Regulatorne agencije za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti (REGAGEN), Milica Knežević, podnijela je ostavku na tu funkciju.

Ona je, kako je objavljeno na sajtu regulatora, funkciju izvršne direktorice obavljala od marta 2020. godine.

- Eksterni globalni i lokalni izazovi koji su uticali na rad cijelog energetskog sektora praktično da nijesu ostavili negativne posljedice po rezultate rada REGAGEN-a. Pozitivan izvještaj Državne revizorske institucije (DRI) iz septembra prošle godine, te posljednji izvještaj Sekretarijata Energetske zajednice koji REGAGEN nedvosmisleno svrstava u sami vrh regulatornih tijela u regionu, najjasnije ukazuju na kvalitet rada REGAGEN-a u prethodnom periodu - navodi se u saopštenju.

U tekstu ostavke istaknuto je da su nedostatak ažurnih strateških dokumenata u oblasti energetike, jasne vizije razvoja sektora regulisanih komunalnih djelatnosti, ad hoc izmjene i dopune sistemskih zakona u ovim oblastima i to bez sprovedenih javnih rasprava i konsultacija u okviru procesa pristupanju Evropskoj uniji (EU), kao i sve izraženija politizacija upravljačkih i rukovodećih struktura subjekata u većinskom državnom vlasništvu, kreirali sasvim novi okvir za obavljanje funkcije ekonomske regulacije.

Knežević je završila osnovne studije na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici, smjer energetika, a magistrirala na jednom od najstarijih univerziteta u Njemačkoj - Tehničkom univerzitetu u Darmštatu.

Po povratku u Crnu Goru, godinama je bila angažovana na pripremi i realizaciji projekata iz oblasti energetike, finansiranim od Njemačke razvojne banke (KfW) i EU.

Od 2017. godine, radila je u REGAGEN-u, a predsjedavala je i regionalnom radnom grupom za električnu energiju, čiji su članovi regulatori država članica Energetske zajednice.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Finansije

Za rekonstrukciju željezničke infrastrukture potrebno 80 mil EUR - Od EIB predviđen zajam od 40 miliona, data saglasnost na ugovor o kreditu

Za rekonstrukciju željeznice, tačnije za finansiranje projekta generalnog remonta pruge, sanaciju 13 čeličnih mostova i tunela, kao i za modernizaciju depoa i radionica potrebno je ukupno 80 mil EUR. Od toga će 40 miliona biti obezbijeđeno iz kredita Evropske investicione banke, a na poslednjoj sjednici Vlada je usvojila informaciju o polaznim osnovama za zaključivanje Ugovora o kreditu i prihvatila Predlog nacrta Ugovora. Kako su

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.