NavMenu

Do ljetnje sezone biće kompletirana trajektna flota - U planu i kupovina broda za liniju Bar-Bari

Izvor: Mina Ponedjeljak, 13.03.2023. 11:06
Komentari
Podeli
(Foto: Vlada Crne Gore/R. Koprivica)
Novi trajekt 30. avgust od danas je počeo da saobraća na liniji Kamenari-Lepetane, a do ljetnje sezone će biti kompletirana trajektna flota, saopštio je premijer Dritan Abazović.

On je, prilikom prvog saobraćanja trajekta, kazao da je jako važno da se Crna Gora vraća sebi, a vraća i svoje pomorstvo.

- Istina je da nijesu ovo novi brodovi, ali su novi trendovi - rekao je Abazović.

On je saopštio da će država za 15, 20 ili 30 dana imati još jedan trajekt, a da će do ljetnje sezone flota biti kompletirana.

- Radiće se i na kupovini broda koji treba da vozi Bar - Bari - Bar - Ankona i na taj način će podsticaj pomorstvu dobiti zamajac - naveo je Abazović.

On je ocijenio da mora da se završi tajkunska politika.

- Nemamo ništa protiv privatnog sektora, podržavamo apsolutno sve privatne inicijative koje hoće da rade fer, ali da neko drži monopolističke linije za džabe suprotno zakonu - sa tom politikom je završeno i neka niko ne pokušava kao što je to bilo u prethodnih 20 dana da ponizi državu Crnu Goru - poručio je Abazović.

On je poželio svima koji će biti korisnici tog trajekta da se ugodno voze i dodao da se raduju aktivi u Boki Kotorskoj i cijeloj Crnoj Gori.

- Vjerujem da smo pokazali ono što je trebalo da uradi neko ranije. One linije koje su monopolističke njima treba da upravlja država ili u partnerstvu sa nekim firmama - dodao je Abazović.

On je kazao je i da se razmišlja o uspostavi nekih novih linija.

- Naravno, treba uraditi pristaništa, nova mjesta, ali je današnji događaj pokazatelj da se sve može kad se hoće. Sve, od tehničkih detalja sve je izvodljivo, komunikacija je laka i ako budemo pokazivali novu dozu upornosti da radimo prave stvari, svi ćemo se zajedno radovati - saopštio je Abazović.


On je rekao da je potrebno da što prije stignu i novi trajekti.

Abazović je zahvalio i kompaniji YU Briv koja je u prethodnom periodu ustupila državi trajekt "Vasilije" besplatno.

On je poručio predstavnicima Morskog dobra da što prije dođu i novi trajekti.

Iz Morskog dobra ranije je saopšteno da će do aprila linijom, pored Vasilija i 30. avgusta, saobraćati još četiri trajekta.

Trajekt 30. avgust je kupljen za 569 hilajda EUR i prethodnih dana je čekao proceduru registracije. Probno pristajanje na dokove novog trajekta 30. avgust, donedavno Prizna, obavljeno je uspješno u nedjelju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Finansije

Za rekonstrukciju željezničke infrastrukture potrebno 80 mil EUR - Od EIB predviđen zajam od 40 miliona, data saglasnost na ugovor o kreditu

Za rekonstrukciju željeznice, tačnije za finansiranje projekta generalnog remonta pruge, sanaciju 13 čeličnih mostova i tunela, kao i za modernizaciju depoa i radionica potrebno je ukupno 80 mil EUR. Od toga će 40 miliona biti obezbijeđeno iz kredita Evropske investicione banke, a na poslednjoj sjednici Vlada je usvojila informaciju o polaznim osnovama za zaključivanje Ugovora o kreditu i prihvatila Predlog nacrta Ugovora. Kako su

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.