NavMenu

Uskoro izgradnja Edukativno-konferencijskog centra CBCG u Tivtu - Raspisan tender vrijedan blizu 9 mil EUR (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 28.02.2023. 06:23
Komentari
Podeli
(Foto: Centralna banka Crne Gore/Urbi.Pro/Tenderska dokumentacija)
Centralna banka Crne Gore (CBCG) planira otvaranje Edukativno-konferencijskog centra u Tivtu, a u izgradnju i opremanje objekta uložiće oko 7,3 mil EUR bez, odnosno oko 8,83 miliona sa PDV-om.

To se može vidjeti u tenderu koji je raspisala Centralna banka, a koji je otvoren do 31. marta do 10 sati.

Rok izvršenja ugovora je 26 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao. Odabrani izvođač imaće obavezu da garantuje za kvalitet radova najmanje 24 mjeseca.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

Kako se može vidjeti u projektu za čiju izradu je bio zadužen Urbi.Pro iz Podgorice, Edukativno-konferencijski centar gradiće se na UP 10, zona A, DUP Tivat Centar. Površina parcele je 2.958 m2.

Imaće podrum, prizemlje, prvi sprat, te povučeni sprat (Po+P+1+Ps). Ukupna površina objekta biće 3.531 m2.


(Foto: Centralna banka Crne Gore/Urbi.Pro/Tenderska dokumentacija)
Podrum je zoniran na tri funkcionalno povezane cjeline: garažu, servisni i tehnički blok. Garaža će imati 37 parking mjesta, od čega su dva predviđena za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Parkiranje je predviđeno i u parteru, gdje su projektovana 49 parking mjesta, od čega je 5%, odnosno četiri parking mjesta za osobe sa invaliditetom.

U garaži su smještene i servisne i tehničke prostorije.

Prizemlje je namijenjeno konferencijskim sadržajima i poslovanju, odnosno sadržajima uslužnog karaktera. Jasno je zonirano na funkcionalne cjeline, pri čemu je centralni prostor tretiran kao fluidan prostor za komunikaciju, susrete, odmor.

- To je postignuto kroz dispoziciju funkcija na način da centralni prostor spaja, odnosno razdvaja ulazni hol sa recepcijom i garderobom, lobi (lounge zonu), bar i pretprostor konferencijskih sala. Takođe, fludinost centralnog prostora i povezivanje svih funkcionalnih cjelina objekta ostvarena je kroz povlačenje horizontalne komunikacije spratova i formiranje koridora - atrijuma sa zenitalnim osvjetljenjem - pojašnjeno je u tehničkoj dokumentaciji.

Od glavnog ulaza u objekat, na istočnoj strani, formiran ulazni hol sa recepcijom i garderobom/ostavom za kofere, pripadajućom kancelarijom, kancelarijom direktora/menadžera centra.

(Foto: Centralna banka Crne Gore/Urbi.Pro/Tenderska dokumentacija)
Na sjevernoj strani prizemlja formirana konferencijska sala od 114 mjesta, koja se pokretnim pregradama može transformisati u dvije (35+79mjesta) do tri (35+29+35 mjesta) manje sale.

- Multimedijalne sale su pored sve prateće multimedijalne opreme, opremljene sa tri prenosne prevodilačke kabine za dva simultana prevodioca. U slučaju potrebe moguće je dopremiti dodatne kabine iz depoa konferencije iz podruma - navodi se u dokumentu.

Na istočnoj strani formirane su dvije kancelarije sa tehničkom opremom za edukatore, projektovane tako da pružaju mogućnost organizovanja manjih skupova.

Na južnoj strani pozicioniran je restoran sa prostorom za švedski sto, dok se na zapadnoj strani nalaze bar i lobi (lounge zona). Iz centralnog hola, prije samog ulaza u restoran nalaze se pristupačni toalet za osobe sa invaliditetom, muški i ženski toaleti sa pretprostorom, u službi svih funkcija prizemlja.
Na prvom spratu projektovani su smještajni kapaciteti, tačnije 16 dvokrevetnih soba, dvije pristupačne sobe za osobe sa invaliditetom, ostava za čistačice/sobarice sa trokaderom.

Smještajne jednice predviđene su i na povučenom spratu. Na ovoj etaži projektovano 10 jednokrevetnih soba, četiri apartmana sa pretprostorom za mogućnost povezivanja u dvosobnu smještajnu jedinicu.

(Foto: Centralna banka Crne Gore/Urbi.Pro/Tenderska dokumentacija)
Krov je projektovan kao ravan, a na njemu je predviđeno postavljanje solarnih kolektora.

U rješenju se navodi da je analizom lokacije zaključeno da se iz objekta ne pružaju ambijentalno kvalitetne vizure, pa je na južnoj strani formirano vodeno ogledalo, kako bi prostor restorana dobio dodatni kvalitet.

- Takođe, potez vodenog ogledala na južnoj strani parcele omogućava blagu evaporaciju tokom ljetnjih mjeseci, što će značajno uticati na povoljnije mikroklimatske uslove na parceli - pojašnjeno je.

Na jugoistočnoj strani parcele, uz objekat projektovan multifunkcionalni plato u funkciji mjesta za odmor, organizovanje skupova, događaja na otvorenom ili privremenih izložbenih postavki čime bi lokacija dobila dodatni urbani karakter kakav zaslužuje.

U dokumentu se navodi i da je na sjeveroistočnoj strani parcele uz objekat projektovan prostor za odmor u vidu savremene interpretacije đardina i gradske pjacete sa popločanim stazama, žardinjerama i prostorom za sjedenje.

Fotogalerija
Edukativno-konferencijski centar CBCG u Tivtu
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Finansije

Za rekonstrukciju željezničke infrastrukture potrebno 80 mil EUR - Od EIB predviđen zajam od 40 miliona, data saglasnost na ugovor o kreditu

Za rekonstrukciju željeznice, tačnije za finansiranje projekta generalnog remonta pruge, sanaciju 13 čeličnih mostova i tunela, kao i za modernizaciju depoa i radionica potrebno je ukupno 80 mil EUR. Od toga će 40 miliona biti obezbijeđeno iz kredita Evropske investicione banke, a na poslednjoj sjednici Vlada je usvojila informaciju o polaznim osnovama za zaključivanje Ugovora o kreditu i prihvatila Predlog nacrta Ugovora. Kako su

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.