NavMenu

Zabijelili Durmitor i Bjelasica, ali snijega i dalje nedovoljno za skijanje

Izvor: Pobjeda Srijeda, 11.01.2023. 11:37
Komentari
Podeli
Skijaši i dalje čekaju na pravi snijeg (Foto: YouTube/Skijališta Crne Gore/Screenshot)Skijaši i dalje čekaju na pravi snijeg
Na Durmitoru i Bjelasici juče je konačno zabijelilo, ali nedovoljno za skijanje, za sada se posjetioci samo grudvaju. Sniježne padavine posebno su obradovale ski-centre koji su otvoreni još u decembru, kako bi se spasila sezona.

Turistički poslenici nadaju se novim padavinama, kako bi se staze pripremile za skijanje. Kako je Pobjedi kazao direktor Ski-centra Durmitor Marinko Purić, goste tek očekuju, mada ih je bilo za praznike, ali manje nego da je bilo snijega.

- Najavljen je snijeg i narednih pet dana, pa se nadamo turistima. Svi smo se uželjeli snijega, čekamo da napada pa da spremimo staze. Posjetioci za sada samo grudvaju - ističe Purić.

Tek nekoliko centimetara snijega samo je "ofarbalo" bjelinom Bjelasicu. Mašine za uređenje staza nijesu "paljene" jer je ovo više dekorativni nego skijaški snijeg. Iako je datumom srce zimske turističke sezone, poziv turistima je još na čekanju...

U Turističkoj organizaciji Kolašin ističu da su se nadali da će snijeg staviti u funkciju turističku infrastrukturu ski-centara Kolašin 1600 i Kolašin 1450, ali za sada ništa od toga. Tako se januarski aranžmani otkazuju i najavljuju za period kada zimska Bjelasica bude sniježna na pravi način.

Meteorolog Branko Micev je najavio da se u zimskim centrima ovih dana očekuje formiranje sniježnog pokrivača, a naročito na području Durmitora, Bjelasice i Prokletija.

- Intenzivnije padavine imaćemo u širem regionu Prokletija. Ovih dana smjenjivaće se sunce i oblaci, uglavnom bez padavima, tek ponegdje biće uslova za slabu kišu, a na sjeveru za slab snijeg - naveo je Micev.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Građevina

Prostorni plan opredjeljuje razvoj crnogorske privrede u naredne dvije decenije

Prostorni plan može doprinijeti reformi cijelog sistema u svim oblastima i zasigurno će opredijeliti razvoj crnogorske privrede u narednih 20 godina. Ovo je poručeno sa završnog okruglog stola koji su Privredna komora i Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine organizovali u okviru javne rasprave o Nacrtu Prostornog plana Crne Gore. Uzimajući u obzir da je prostorno planiranje jedan od ključnih instrumenata za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.