NavMenu

Moguće snimanja rimejka filmova o Hariju Poteru

Izvor: Euronews Srbija Utorak, 03.01.2023. 20:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash / Liam Truong)Ilustracija
Holivud nikad nije oklijevao da maksimalno iskoristi popularne franšize snimajući nastavke i rimejkove. Sada je po svemu sudeći na red došao Hari Poter.

Euronews piše da već neko vrijeme kruže glasine da Vorner Bros (Warner Bros) razmatra snimanje rimejka popularnog serijala filmova zasnovanog na knjigama Džoan K. Rouling i to sa sasvim novom glumačkom podjelom.

I sam izvršni direktor tog studija Dejvid Zaslav sugerisao je ranije ove godine da bi želio da nastavi dalje sa razvojem Hari Poter franšize.

Međutim, sada je i na Tviter nalogu poznatom po tome da među prvima objavljuje "procurjele" informacije iz "kuhinje" Vorner Bros objavljeno da je pomenuti projekat u pripremi za period od narednih tri do pet godina.

I mada bi ljubitelje Harija i njegove družine ovakva odluka studija vjerovatno razbesnila, to nije nikakvo iznenađenje. Rimejk franšize je neizbježan, ako imamo u vidu koliko je novca donjela tokom proteklih godina.

Prema sajtu Statista, Hari Poter je od 1997. godine donjeo 25 mlrd USD profita - od čega 8,5 milijardi na blagajnama, računajući i "Zločine Grindelvalda", zatim 7,7 mlrd USD od knjiga i još 9,3 mlrd USD od igračaka i prodaje DVD-a.

Pored toga, "Fantastične zvijeri" nisu uspjele da oduševe širu publiku, pa je studiju očigledno potreban novi početak.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za izgradnju nove saobraćajnice u Buljarici 1,5 mil EUR

Opština Budva raspisala je tender za izgradnju saobraćajnice I2 - H5 Buljarica sa kompletnom infrastrukturom. Vrijednost radova je 1,23 mil EUR bez, odnosno 1,5 miliona sa PDV-om. Kako je pojašnjeno u pozivu, projekat se finansira iz više godina, od čega se u ovoj godini planira potrišiti iznos od 10.000 sa PDV-om. Rok za izvođenje radova je 270 dana od uvođenja izvođača u posao. Ponude se dostavljaju najkasnije do 4. juna do 10 sati,

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.