NavMenu

Wizz Air će od ljeta 2023. povezati Mostar sa evropskim gradovima

Izvor: Klix Srijeda, 14.09.2022. 17:42
Komentari
Podeli
(Foto: Gen_Shtab/shutterstock.com)
Wizz Air će narednog ljeta redovno letjeti s mostarskog aerodroma te će konačno najveći grad na Neretvi i čitavu hercegovačku regiju avionskim linijama direktno povezati sa evropskim gradovima.

Novi režim rada mostarskog aerodroma koji godinama negativno posluje, s ponosom je najavilo rukovodstvo mostarskog aerodroma, koje je to zagarantovalo i potpisivanjem ugovora.

Aerodrom Mostar je, kako navode, potpisao važan ugovor s Wizz Airom, najbrže rastućom evropskom aviokompanijom, koji će omogućiti redovite direktne letove sljedećeg ljeta.

- Ovo će pomoći povezivanju Mostara i cijele regije Hercegovine s poznatim evropskim destinacijama, te podržati rast privrede i turizma naše regije - navode iz rukovodstva mostarskog aerodroma.

Mostarski aerodrom, kako podsjeća Klix, godinama posluje negativno i opstaje zahvaljujući sredstvima koja se slijevaju iz budžeta sa svih nivoa vlasti, te da je su ga negativno ocijenili i revizori finansijskih izvještaja za prošlu godinu.

Revizori su u svom izvještaju ocijenili da je poslovanje mostarskog aerodroma upitno jer donacije i subvencije čine 90% od ukupnih prihoda.

- Prihodi od subvencija i donacija su veći od prihoda koje Društvo ostvaruje obavljanjem redovnih poslovnih aktivnosti i čine 90 posto ukupno ostvarenih prihoda - naveli su iz Ureda za reviziju institucija Federacije Bosne i Hercegovine o poslovanju tog aerodroma.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Finansije

Za rekonstrukciju željezničke infrastrukture potrebno 80 mil EUR - Od EIB predviđen zajam od 40 miliona, data saglasnost na ugovor o kreditu

Za rekonstrukciju željeznice, tačnije za finansiranje projekta generalnog remonta pruge, sanaciju 13 čeličnih mostova i tunela, kao i za modernizaciju depoa i radionica potrebno je ukupno 80 mil EUR. Od toga će 40 miliona biti obezbijeđeno iz kredita Evropske investicione banke, a na poslednjoj sjednici Vlada je usvojila informaciju o polaznim osnovama za zaključivanje Ugovora o kreditu i prihvatila Predlog nacrta Ugovora. Kako su

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.