NavMenu

Preko GP Dobrakovo u julu prošlo 280.000 putnika

Izvor: RTCG Petak, 22.07.2022. 07:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Goran Jakus/shutterstock.com)Ilustracija
Visoke temperature, čini se, ne smetaju turistima koji odluče da posjete Crnu Goru. Statistika pokazuje da je tokom prvih 20 dana jula granični prelaz Dobrakovo prešlo 280.000 putnika i 80.000 vozila. U odnosu na isti period prošle godine, punkt je frekventniji 13%.

Otvoreno je sedam terminala, a trake za vozila na ulasku u Crnu Goru su uobičajeno pune. Za efikasniji prelazak granice angažovan je i veći broj službenika, jer punkt u Dobrakovu već godinama je najfrekventniji u državi.

- Apsolutni rekord ovog graničnog prelaza oboren je prošle godine 1. avgusta, kada je kada je granični prelaz prešlo 40.000 putnika - kaže komandir granične policije Vešo Pejović.

Sa vikendom su i kolone duže. Čeka se u putničkim ali i teretnim vozilima. Prati se i bilježi stanje. Na dnevnom nivou granicu pređe između 14 i 15.000 putnika, dok se u terminima kada je smjena turista taj broj kreće od 20 do 25.000.

Pune su i posebne trake kroz koje se transportuje roba. Raduje i činjenica da sve više turističkih autobusa dolazi u Crnu Goru.

Velika vijest za sve turiste je i otvaranje dionice auto puta. Vjeruju da će biti odmorniji i uz poštovanje propisa ugodnije i sigurnije stići do svog odredišta. Za većinu je izbor crnogorsko primorje za koje su se, prema podacima granične policije, ove godine u najvećem broju opredijelili putnici iz Srbije, Bosne, Ukrajine, Rumunije, Mađarske, Poljske i Češke.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Sezona već počela, neki hoteli popunjeni i do 80%

Turistička sezona u Crnoj Gori uveliko je počela, a neki hoteli popunjeni su i do 80%, saopštila je vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za razvoj turizma, Svetlana Šljivančanin. Ona je, gostujući u emisiji Link na Radiju Crne Gore, kazala da u Crnoj Gori ima gostiju i da je buking hotela odličan. - Agencije su već zaključile ugovore sa stranim agencijama, pa su turistički aranžmani uveliko počeli - navela je

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.