NavMenu

Air Serbia u aprilu 2023. uspostavlja direktnu liniju do Čikaga, tokom zime više letova za Njujork

Izvor: eKapija Srijeda, 20.07.2022. 09:04
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Air Srbija nastavlja da širi svoje poslovanje na tržištu Sjedinjenih Američkih Država i počev od aprila 2023. godine uspostaviće direktne letove između Beograda i Čikaga (aerodrom O'Hare/O’Her - ORD). Čikago će biti druga destinacija u SAD u mreži Er Srbije, a planirano je da srpska nacionalna avio-kompanija na toj liniji saobraća dva puta nedeljno.

Takođe, kako je saopšteno iz kompanije, zbog povećane potražnje letova između Beograda i Njujorka, srpski avioprevoznik će od predstojeće zimske sezone broj letova na toj liniji povećati sa uobičajena dva na tri leta nedeljno. Er Srbija saobraćaće između ta dva grada svakog utorka, četvrtka i nedelje, navodi se u saopštenju.

Uvođenjem linije Beograd - Čikago, prvi put posle 32 godine, prijestonica Srbije biće direktno povezana sa američkim gradom u kojem živi oko 350.000 stanovnika srpskog porijekla i veliki broj stanovnika porijeklom iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, ali i okolnih balkanskih zemalja koje su dobro povezane sa Beogradom putem regionalne mreže Er Srbije.

Zahvaljujući obnovi transatlantskih letova, Er Srbija je prije šest godina ponovo omogućila povezanost regiona i Sjedinjenih Američkih Država, nakon pauze od gotovo dvije i po decenije. Od ponovnog uspostavljanja vazdušne veze sa SAD do maja ove godine, nacionalni avio-prevoznik je prevezao ukupno 383.324 putnika na liniji Beograd - Njujork.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Finansije

Za rekonstrukciju željezničke infrastrukture potrebno 80 mil EUR - Od EIB predviđen zajam od 40 miliona, data saglasnost na ugovor o kreditu

Za rekonstrukciju željeznice, tačnije za finansiranje projekta generalnog remonta pruge, sanaciju 13 čeličnih mostova i tunela, kao i za modernizaciju depoa i radionica potrebno je ukupno 80 mil EUR. Od toga će 40 miliona biti obezbijeđeno iz kredita Evropske investicione banke, a na poslednjoj sjednici Vlada je usvojila informaciju o polaznim osnovama za zaključivanje Ugovora o kreditu i prihvatila Predlog nacrta Ugovora. Kako su

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.