NavMenu

NLB ulazi u prinudni otkup akcija Komercijalne banke

Izvor: Danas Petak, 27.05.2022. 12:18
Komentari
Podeli
(Foto: Nonwarit/shutterstock.co)
NLB banka iz Ljubljane većinski vlasnik NLB Komercijalne banke uputila je upravi banke zahtjev za održavanje vanredne sjednice Skupštine akcionara na kojoj treba da se donese odluka o prinudnom otkupu akcija.

Naime, NLB je vlasnik 90,2% kapitala i 91,7% akcija sa pravom glasa čime je stekla pravo da krene u prinudni otkup preostalih akcija malih akcionara.

Takođe, u srijedu je ova banka na portalu Beogradske berze objavila još dva saopštenja.

U jednom je obaviještena javnost o otuđenju sopstvenih akcijai to 2,46% od ukupnog broja akcija NLB Komercijalne banke, a 455.060 akcija je prodate po cijeni od 4.176,5 dinara po akciji.


Takođe je banka objavila da je emitovala dodatnih 1.658.430 akcija ili skoro jedan odsto dotadašnjeg broja akcija koje su uvrštene na berzu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Sezona već počela, neki hoteli popunjeni i do 80%

Turistička sezona u Crnoj Gori uveliko je počela, a neki hoteli popunjeni su i do 80%, saopštila je vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za razvoj turizma, Svetlana Šljivančanin. Ona je, gostujući u emisiji Link na Radiju Crne Gore, kazala da u Crnoj Gori ima gostiju i da je buking hotela odličan. - Agencije su već zaključile ugovore sa stranim agencijama, pa su turistički aranžmani uveliko počeli - navela je

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.