NavMenu

Prvi sertifikovani rizort za boravak osoba sa autizmom nalazi se na Karibima

Izvor: turistički svet Ponedjeljak, 09.05.2022. 13:29
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Ming Dai)Ilustracija
"Beaches Resorts" na Karibima je prva kompanija na svetu koja je završila IBCCES međunarodnu obuku i program za "Napredan sertifikovan centar za autizam" (Advanced Certified Autism Centers). Porodice sa članovima koji imaju bilo koji od oblika autizma mogu da se opuste i uživaju u odmoru znajući da je osoblje obučeno i obaviješteno o tome kako se treba odnositi prema autističnim gostima.

Rizort takvim porodicama nudi niz specijalnih usluga, uključujući privatni check-in u sobi, senzorne igračke, ali i sertifikovanog "drugara za plažu", koji pruža personalizovano čuvanje djece na nekoliko sati ili tokom cjelokupnog trajanja boravka u rizortu.

Dječji kampovi u sklopu rizorta su opremljeni tako da djeca sa autizmom mogu da uživaju u igrama, raznim zabavnim programima i časovima ronjenja u skladu sa svojim potrebama, uz nadzor obučenih vaspitača i instruktora.

Osim toga, i usluga u više od 20 restorana u sklopu rizorta može biti personalizovana uz pomoć posebnog konsijerža koji pomaže gostima oko specijalnih zahtjeva vezano za ishranu i pitanja u vezi potencijalnih alergija ili posebnih dijeta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.05.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za adaptaciju lokalnih puteva u Zeti 1,2 mil EUR

Opština Zeta rapisala je tender za adaptaciju lokalnih puteva u naseljima Mataguži, Mahala, Mojanovići, Goričani, Gostilj i Balabani. Vrijednost radova je 991.735,54 EUR bez, odnosno 1,2 mil EUR sa uračunatim PDV-om. Ponude se dostavljaju najkasnije do 31. maja do 10 sati. Ponuđeni rok za završetak radova je minimalno 40, a maksimalno 60 kalendarskih dana od uvođenja izvođača u posao. Više informacija dostupno je OVDJE.

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.