NavMenu

Mehanizmi B planiraju dodatno širenje kapaciteta u Gradišci

Izvor: eKapija Srijeda, 02.03.2022. 16:36
Komentari
Podeli
Pogon firme u Gradišci (Foto: Mehanizmi B)Pogon firme u Gradišci
Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević održao je juče u Banjaluci sastanak sa direktorom kompanije Iskra-Mehanizmi iz Slovenije Stefanom Horniviusem.

Hornivius je upoznao Petričevića sa poslovanjem kompanije iz oblasti elektro-mašinske industrije koja posjeduje moderan pogon za proizvodnju aparata za ličnu njegu kao i dijelove za autoindustriju na području Gradiške i zapošljava oko 200 radnika. On je izložio planove da se u narednom periodu prošire kapaciteti i zaposli dodatni broj radnika, navedeno je na sajtu Vlade RS.

Ministar Petričević je istakao spremnost ministarstva za podršku prioizvodnim privrednim subjektima koji su izvozno orijentisani, a koji se odnose za nabavku savremenih tehnologija i opreme, kao i razvoj i inovacije. On je rekao da Vlada Republike Srpske u 2022. godini podržava prerađivačku industriju i dodao da su Mehanizmi B primjer uspješne kompanije čiji proizvodi pronalaze put na evropskom i svjetskom tržištu.


Petričević je kao stimulativnu mjeru istakao podršku koja se tiče isplate podsticaja privrednim subjektima koji su povećali plate radnicima, te da je upravo ova kompanija korisnik subvencija za uvećanje plata svojim radnicima.

Sagovornici su se dotakli trenutnog stanja i izazova u poslovanju za vrijeme pandemije virusa korona, ali i ocijenili da postoji mogućnost za privlačenje novih investitora koji planiraju dio proizvodnje preseliti na prostore Republike Srpske, saopšteno je iz Vlade.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Sezona već počela, neki hoteli popunjeni i do 80%

Turistička sezona u Crnoj Gori uveliko je počela, a neki hoteli popunjeni su i do 80%, saopštila je vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za razvoj turizma, Svetlana Šljivančanin. Ona je, gostujući u emisiji Link na Radiju Crne Gore, kazala da u Crnoj Gori ima gostiju i da je buking hotela odličan. - Agencije su već zaključile ugovore sa stranim agencijama, pa su turistički aranžmani uveliko počeli - navela je

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.