NavMenu

New York Times kupio igru Wordle - Strategija na putu do 10 miliona pretplatnika

Izvor: Blic Srijeda, 02.02.2022. 11:46
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / tacskooo)
New York Times (Njujork Tajms) kupio je Wordle, igru pogađanja riječi koja je u poslednje vrijeme postala izuzetno popularna. Kako je objavio sam NYT, kupovina Wordle-a samo je jedan u nizu poteza Tajmsa, koji do 2025. želi da ima 10 miliona pretplatnika na svoje digitalno izdanje.

Iako tačan iznos za koji je NYT kupio Wordle nije poznat, radi se o iznosu od "sedam cifara", odnosno negdje između jednog i 10 mil USD. Tajms navodi da se radi o iznosu u "nižem rangu" tog raspona. Iz Wordle-a su poručili da će igra "zasad ostati besplatna za sve nove i postojeće igrače".


Šta je Wordle?


Cilj igre Wordle je da se pogodi riječ od pet slova u šest pokušaja. Ako pogodite pravo slovo na pravom mjestu, pločica postaje zelena. Ako je pravo slovo na krivom mjestu, dobijate žuto. Siva znači da slovo uopšte nije u riječi.

Igru ne treba skidati, dovoljno je samo da je otvorite na internetu. Takođe, korisnicima je zanimljivo to što dobijaju samo jednu zagonetku dnevno. Nakon što pogode riječ, drugu dobijaju tek iza ponoći.


Iako Wordle postoji gotovo godinu dana, tek je nedavno postao hit. Josh Wardle, programer iz Njujorka dizajnirao je igru, a do sredine januara imala je oko 2 miliona igrača, prenosi Index. hr.

Za razliku od mnogih internet igara, Wordle se može igrati samo jednom dnevno, pa nije moguće "zaraziti" se njome i gubiti preterano puno vremena.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Sezona već počela, neki hoteli popunjeni i do 80%

Turistička sezona u Crnoj Gori uveliko je počela, a neki hoteli popunjeni su i do 80%, saopštila je vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za razvoj turizma, Svetlana Šljivančanin. Ona je, gostujući u emisiji Link na Radiju Crne Gore, kazala da u Crnoj Gori ima gostiju i da je buking hotela odličan. - Agencije su već zaključile ugovore sa stranim agencijama, pa su turistički aranžmani uveliko počeli - navela je

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.