NavMenu

Zbog havarije u Bugarskoj privremeno stopirane isporuke gasa kroz Balkanski tok - Novi Sad bez grijanja, Srbija interventno uvezla 5 miliona kubika iz Mađarske

Izvor: Tanjug Ponedjeljak, 01.11.2021. 16:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Andrea Slatter/shutterstock.com)Ilustracija
Dotok gasa u Srbiju, Rumuniju i Mađarsku gasovodom Turski tok privremeno je obustavljen zbog pucanja cijevi na dionici Vetrino-Hrabrovo u Bugarskoj, objavio je bugarski operater gasovoda Bulgartransgaz u hitnoj poruci na svom veb sajtu.

Srbijagas je zbog havarije na gasovodu u Bugarskoj interventno uvezao pet miliona kubnih metara gasa iz Mađarske, izjavio je direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

- Zajedno sa onim što možemo da proizvedemo u Banatskom dvoru vratićemo sistem u potpunosti na parametre koji su normalni za rad sistema za sve potrošače, i domaćinstva i industriju - rekao je Bajatović.

Dodao je da je Srbijagas u mogućnosti da interveniše i sutra ako bude trebalo, pošto još nema tačnih podataka kada će biti završena popravka gasnog sistema u Bugarskoj.

Havarija na gasovodu u Bugarskoj dovela je do prekida isporuke gasa Novosadskim toplanama, što je jutros od šest sati prekinulo snabdijevane toplotnom energijom i pripremu tople potrošne vode za sve korisnike, saopštilo je ovo preduzeće.

Posle normalizacije isporuke preduzeća Srbijagasa i stabilizacije tehničkog sistema toplana, stoji u saopštenju, uspostaviće se uobičajen režim rada.

Radio Bugarsja prenosi da je 1. novembra u 3 sata ujutro pukla cijev na starom dijelu gasovoda Bulgartransgaza u ataru sela Vetrino ka Rumuniji.

Transport prirodnog gasa u Rumuniju je automatski obustavljen u 3,15 časova, a isproruke u pravcu Srbije i Mađarske su obustavljene u 7 sati, navodi se u vijesti.

Dodaje se da je jutros posle 8 sati djelimično obnovljen tranzit za Rumuniju i da su ekipe za vanredne situacije kompanije na licu mjesta kako bi oštećeni dio gasovoda zamijenile u najkraćem mogućem roku.

Na terenu gdje se dogodio incident niko nije povređen, niti je načinjena materijalna šteta trećim licima, saopšteno je iz Bulgartransgasa.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

10.05.2024.  |  Energija, Građevina, Saobraćaj

LNG terminal u luci Bar se neće graditi bez termoelektrane, Raičević najavio referendum ukoliko se nastavi sa projektom

LNG terminal u luci Bar se neće graditi bez termoelektrane, otvoriće se nekoliko stotina radnih mjesta a o konkretnim ekonomskim benefitima se još uvijek ne može govoriti. Građani i odbornici lokalne skupštine su skeptični prema projektu, a predsjednik Opštine Dušan Raičević je najavio referendum ukoliko Vlada nastavi sa projektom. To je zaključak sa sastanka predstavnika američkih kompanija, potpisnica Memoranduma o razumijevanju o

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.