NavMenu

Džef Bezos investira u tehnologije koje zaustavljaju starenje ljudi

Izvor: B92 Ponedjeljak, 13.09.2021. 08:49
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/Screenshot)
U Kembridžu je otvorena istraživačka laboratorija tajanstvene startap kompanije koja radi na pronalasku tehnologije koja bi mogla da produži životni vijek. Taj projekat je navodno podržao i milijarder Džef Bezos.

Očekuje se i da će pokrenuti istraživačke centre u Japanu i San Francisku. Cilj im je da naprave tehnologiju koja bi mogla da pomladi stanice životinjskih tkiva, što bi trebalo da dovede do dužeg životnog vijeka.

Od naučnika koji se pridruže komapniji očekuje se da će da istraže na koji način ćelije stare i šta bi moglo da se učini kako bi se taj proces preokrenuo.

Ovo područje nauke je i ranije privlačilo milijardere, uključujući suosnivača Gugla Larija Pejdža i suosnivača PejPala Petera Tiela, koji je finansirao kompaniju iz San Franciska pod nazivom Unity Biotechnology.

Navodno, Altos Labs već je dobio podršku Jurija Milnera i Džefa Bezosa. Dok predstavnici Bezosove kompanije nisu dali zvaničan komentar, rusko-izraelski milijarder Milner je potvrdio da je uložio novac u ovu kompaniju.

Bezos je takođe uložio novac i u kompaniju Unity Biotechnology čiji je cilj da "produži razdoblje u kome je osoba neopterećena bolestima koje nastupaju zbog starenja".

MIT Technology Review tvrdi da je Altos Labs prikupio najmanje 270 mil USD otkad je osnovan krajem prošle godine.

Očekuje se da će globalno tržište tehnologija koje se bore protiv starenja do 2024. godine premašiti iznos od 271 mlrd USD.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Sezona već počela, neki hoteli popunjeni i do 80%

Turistička sezona u Crnoj Gori uveliko je počela, a neki hoteli popunjeni su i do 80%, saopštila je vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za razvoj turizma, Svetlana Šljivančanin. Ona je, gostujući u emisiji Link na Radiju Crne Gore, kazala da u Crnoj Gori ima gostiju i da je buking hotela odličan. - Agencije su već zaključile ugovore sa stranim agencijama, pa su turistički aranžmani uveliko počeli - navela je

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.