NavMenu

Termag kupio hotel Košuta na Jahorini za 6 mil KM - U planu rekonstrukcija

Izvor: Capital Srijeda, 04.08.2021. 11:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: dvoevnore/shutterstock.com)Ilustracija
Preduzeće Termag iz Rogatice, koje je vlasnik istoimenog hotela na Jahorini, kupilo je likvidirani hotel Košuta za oko 6 mil KM.

Hotel Košuta, kako piše portal Capital, dio je likvidacione mase preduzeća Energoinvest Istočno Novo Sarajevo, koje je bilo u državnom vlasništvu.

Likvidacioni postupak u ovom preduzeću otvoren je krajem 2015. godine, nakon što nisu uspjeli pokušaji Investiciono-razvojne banke (IRB) RS-a da ovo preduzeće privatizuje.

Procijenjena vrijednost hotela Košuta iznosila je 8 mil KM, a prema uslovima licitacije hotel nije mogao biti prodat za manje od 70% procijenjene vrijednosti.

Likvidacioni upravnik Radomir Jokić je za Capital.ba potvrdio da je Termag kupio hotel Košuta, te da je kupoprodajni ugovor potpisan i novac uplaćen. Tačnu cijenu po kojoj je prodat hotel Jokić kaže da ne zna, ali je naveo da je ona "sjajna".

- Procijenjena vrijednost je bila nešto iznad 8 mil KM. Najniža cijena po kojoj se mogao prodati je bila 70% procijenjene vrijednosti, ali mi smo dobili i veću cijenu od te i to na prvoj licitaciji - kazao je, te dodao da će tim novcem biti namireni povjerioci i troškovi postupka. Kazao je da ima oko 60 povjerilaca, među kojima su i radnici i država.

Vlasnik preduzeća Termag Aleksandar Lazarević, koji je istovremeno i član Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina, kazao je za ovaj portal kako su kupili hotel i pripadajuće zemljište, ali o cijeni nije želio govoriti. Dodao je i kako planiraju rekonstrukciju hotela.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Sezona već počela, neki hoteli popunjeni i do 80%

Turistička sezona u Crnoj Gori uveliko je počela, a neki hoteli popunjeni su i do 80%, saopštila je vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za razvoj turizma, Svetlana Šljivančanin. Ona je, gostujući u emisiji Link na Radiju Crne Gore, kazala da u Crnoj Gori ima gostiju i da je buking hotela odličan. - Agencije su već zaključile ugovore sa stranim agencijama, pa su turistički aranžmani uveliko počeli - navela je

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.