NavMenu

Različite stolice u trpezariji? Zašto da ne

Izvor: La Grande Srijeda, 07.07.2021. 08:24
Komentari
Podeli
(Foto: Africa Studio/shutterstock.com)
Nekada je trpezarijski sto sa stolicama u različitim bojama ili oblicima značio izraz siromaštva ili neimaštine. Danas je to trend. Vremena se mijenjaju, a sa njima i navike u uređenju.

Nepodudarnostima za trpezarijskim stolom postiže se jedinstvenost i bijeg od klasičnog izbora trpezarijskog seta. Individualnost u uređenju i želja da se ima "nešto drugačije" dovela je do ovog stila, koji se može svesti pod eklektičan.

Različiti oblici, linije i boje

Slične ili iste stolice u različitim bojama daju trpezariji živahnu tonsku shemu. One mogu biti i monhromatske i kontrastne, a na osnovu izbora boja sobi se daje pastelan, neutralan ili dramatičan izgled. Ipak, iste stolice u različitim bojama imaju ujedinjen element – dizajn prostorije tada je više estetski "uglađen".

Različiti oblici i linije, ipak daju nešto složeniji detaljni izgled. Kao izraz čiste eklektike ovako ujedinjene stolice viđaju se često u skandinavskom stilu, kao i u stilovima južnih zemalja poput Maroka ili Argentine.

Neusklađenost je i lijepa i jeftina

Odličan način za uštedu novca jeste recikliranje starog namještaja. Kupljene polovne, dobijene na poklon ili pronađene na starom tavanu, stolice uz malo truda i uloženog vremena dobijaju novo ruho i postaju predmet trendi kombinacije u trpezariji. Što različitije teksture i nasloni čine veću nepodudarnost, a samim tim i ostvaruju veći efekat.

Za buntovnike i one koji vole da pronalaze ravnotežu i povezanost u naizgled nepodudarnim stvarima, ovo je stil koji itekako odgovara.

Kapriciozan dodir šarma "raspar" stolica u prostoru čini enterijer više ličnim i daje mu identitet koji nikad ne postaje dosadan, piše enterijer.ba, a prenosi LadiesIN.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za izgradnju nove saobraćajnice u Buljarici 1,5 mil EUR

Opština Budva raspisala je tender za izgradnju saobraćajnice I2 - H5 Buljarica sa kompletnom infrastrukturom. Vrijednost radova je 1,23 mil EUR bez, odnosno 1,5 miliona sa PDV-om. Kako je pojašnjeno u pozivu, projekat se finansira iz više godina, od čega se u ovoj godini planira potrišiti iznos od 10.000 sa PDV-om. Rok za izvođenje radova je 270 dana od uvođenja izvođača u posao. Ponude se dostavljaju najkasnije do 4. juna do 10 sati,

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.