NavMenu

Analiza bečkog univerziteta - Od 2010. do 2018. emisija gasova sa efektom staklene bašte porasla za 11%

Izvor: Klix Nedjelja, 04.07.2021. 10:25
Komentari
Podeli
(Foto: Rebecca Humann from Pixabay)
Bečki Univerzitet prirodnih resursa i bionauka (BOKU) je sa Institutom za istraživanje uticaja klime u Berlinu objavio analizu uzročnika emisije ugljen dioksida.

Kako su saopštili iz Grada Beča, tim od 30 priznatih naučnika sa šest kontinenata analizirao je i pokretače emisije gasova sa efektom staklene bašte poput privrednog rasta, energetske potrošnje, energetske efikasnosti i intenziteta ugljika u periodu od 2000. do 2018. godine.

Istraživanje se vršilo u, kako su naveli, sektorima energije, industrije, građevine i saobraćaja.

Rezultati su pokazali da će emisija gasova sa efektom staklene bašte ostati visoka i narednih godina, iako je pandemija koronavirusa dovela do kratkotrajnog pada.

Od 2010 do 2018. godine globalna emisija gasova sa efektom staklene bašte porasla je za, kako su istakli, 11 posto, dok je u samo u nekim oblastima poput energetskog sektora u Evropi zabilježen značajniji pad.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Sezona već počela, neki hoteli popunjeni i do 80%

Turistička sezona u Crnoj Gori uveliko je počela, a neki hoteli popunjeni su i do 80%, saopštila je vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za razvoj turizma, Svetlana Šljivančanin. Ona je, gostujući u emisiji Link na Radiju Crne Gore, kazala da u Crnoj Gori ima gostiju i da je buking hotela odličan. - Agencije su već zaključile ugovore sa stranim agencijama, pa su turistički aranžmani uveliko počeli - navela je

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.