NavMenu

Hrana kao inspiracija za pokretanje sopstvenog biznisa - Bar dobio mjesto za zdrave zalogaje (VIDEO)

Izvor: eKapija Petak, 14.05.2021. 14:58
Komentari
Podeli
(Foto: Image Point Fr/shutterstock.com)
Energiju prema stvaranju i sprovođenju novih ideja Jelica Mićković je usmjerila da pokrene sopstveni posao a izbor je baš zdrava hrana.

Koncept ideje je da cjelokupna ponuda bude bazirana na zdravoj hrani bez bijelog brašna uz sokove bez šećera.

Za pokretanje biznisa Jelici su uz sopstvena trebala i dodatna finansijska sredstva. Opština Bar je prepoznala značaj otvaranja prodavnice zdrave hrane i kroz program podsticaja preduzetništva finansijski podržala projekat "Gotove poslastice i napici u sektoru zdrave hrane".

Otvorena je prodavnica "ImuniT". Jelica, pored slanih obroka, pravi zdrave slatkiše po posebnim recepturama koji sadrže pažljivo odabrane sastojke.

U svakom poslu, a prevashodno ugostiteljskom bitan je utisak koji ostavlja osoba koja komunicira sa klijentom.
Ljubaznost kao obaveznu osobinu Jelica je dopunila znanjem o proizvodima koji se prodaju u objektu.

Umjesto bijelog brašna koristi heljdino, kukuruzno, speltino. Ako neki proizvod treba zasladiti , šećer zamjeni medom, a koristi urme, javorov sirup, zatim kikiriki puter, crnu čokolada, bademe, čija sjemenke. cimet…
Za slane obroke isključivo maslinovo ulje, integralni pirinač i paštu...

- Zdravi obroci su zasitni, a nakon obroka nema osjećaja težine. Bavim se fitnesom, zdravo se hranim i dobro se osjećam. Predlažem da jutro počne ovsenom kašom, punjenom urmom, ili čija pudingom…
Zdrava ishrana je mnogo važna I daje potrebnu energiju, podiže imunitet. Želim da se moji sugrađani osjećaju dobro kao što se osjećam ja - kaže Jelica koja ljubazno zna šta predložiti za "zdrave zalogaje" i kako pripremiti obrok jer se rukovodi motivom da nakon obroka iz "ImuniT" budemo zadovoljni i osjećamo se odlično.
Za sedam mjeseci stekla je redovne kupce.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za izgradnju nove saobraćajnice u Buljarici 1,5 mil EUR

Opština Budva raspisala je tender za izgradnju saobraćajnice I2 - H5 Buljarica sa kompletnom infrastrukturom. Vrijednost radova je 1,23 mil EUR bez, odnosno 1,5 miliona sa PDV-om. Kako je pojašnjeno u pozivu, projekat se finansira iz više godina, od čega se u ovoj godini planira potrišiti iznos od 10.000 sa PDV-om. Rok za izvođenje radova je 270 dana od uvođenja izvođača u posao. Ponude se dostavljaju najkasnije do 4. juna do 10 sati,

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.