NavMenu

Let između Podgorice i Kijeva dva puta sedmično do kraja marta - Veliko interesovanje Ukrajinaca za CG, u naredne dvije sedmice avioni puni

Izvor: Mina Srijeda, 02.12.2020. 08:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Faiz Zaki/shutterstock.com)Ilustracija
Na podgorički aerodrom u utorak 1. decembra je sletio prvi avion sa putnicima iz Kijeva tokom zimske sezone, kompanije Windrose, koja će dva puta sedmično povezivati glavne gradove Crne Gore i Ukrajine.

PR Aerodroma Crne Gore (ACG), Marina Miketić Nikolić kazala je da su letovi između Kijeva i Podgorice organizovani utorkom i subotom.

Ona je, kako se navodi u saopštenju Aerodroma, navela da su u avionu Embraer 145 popunjena gotovo sva mjesta, pa je iz Ukrajine došlo 40, dok će u odlasku biti 45 putnika.

- Potvrđeno je da su naredne dvije sedmice avioni na relaciji Kijev - Podgorica puni, a kako nakon toga dolaze Božićni i Novogodišnji praznici, nadamo se da će ova linija značajno unaprijediti dinamiku i aviosaobraćaja i turizma u Crnoj Gori - navela je Miketić Nikolić.

Nina Vukčević, PR Nacionalne turističke organizacije (NTO), rekla je da interesovanje Ukrajinaca za odmor u Crnoj Gori ne jenjava ni tokom zimske sezone, te da ta organizacija nastavlja sa promotivnim aktivnostima na ukrajinskom tržištu.

- U saradnji sa Ambasadom Crne Gore organizujemo dolazak 13 najznačajnijih turoperatora koji će od 5. do 8. decembra boraviti u studijskoj posjeti Crnoj Gori. Tom prilikom oni će obići zimske turističke centre i sagledati ponudu kako bi je uvrstili u svoje aranžmane - kazala je Vukčević.

Otpravnica poslova ukrajinske Ambasade, Natalija Fijalka, ocijenila je da prvi redovni letovi u istoriji odnosa dvije zemlje predstavljaju pozitivan iskorak, kako za diplomatiju tako i za turizam i privredu.

- Direktno povezivanje je važno i za brojne Ukrajince koji žive u Crnoj Gori i mi se nadamo da će i vaši građani ovom linijom upoznati Ukrajinu koja je prelijepa zemlja - zaključila je Fijalka.

Navedeni red letenja važiće do posljednje sedmice marta, kada je kraj zimske sezone letjenja
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Sezona već počela, neki hoteli popunjeni i do 80%

Turistička sezona u Crnoj Gori uveliko je počela, a neki hoteli popunjeni su i do 80%, saopštila je vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za razvoj turizma, Svetlana Šljivančanin. Ona je, gostujući u emisiji Link na Radiju Crne Gore, kazala da u Crnoj Gori ima gostiju i da je buking hotela odličan. - Agencije su već zaključile ugovore sa stranim agencijama, pa su turistički aranžmani uveliko počeli - navela je

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.