Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 14.09.2020.| 09:53
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U uređenje nove pješačke zone u Podgorici biće uloženo 248.000 EUR - Traži se izvođač radova

Ilustracija (Foto: scenery2/shutterstock.com)
Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice raspisala je tender za uređenje pješačke površine ispred Gimnazije Slobodan Škerović. Vrijednost radova procijenjena je na 247.933,88 EUR.

- Uređenjem pješačke površine ispred Gimnazije Slobodan Škerović u zahvatu DUP-a Nova Varoš 2 taj prostor će biti potpunosti rekonstruisan i rekultivisan, a na taj način će se integrisati dvije velike zelene površine - dvorište Gimnazije i novi park kod spomenika Ivanu Crnojeviću - saopšteno je na sajtu Glavnog grada.

Radovi na uređenju ove površine obuhvataju pripremne, zemljane i betonske radove, ugradnju granitnih kocki, postavljenje polupodzemnih kontejnera, ugradnju nove bravarije, izradu klupa i kanti za otpatke. Planirani su i radovi hidrotehničkim instalacijama (vodovod, atmosferska i fekalna kanalizacija) kao i ugradnja elektrotehničkih instalacija, tk kanalizacija. Nakon završetka ovih radova pristupiće se pejzažnom uređenju slobodnih površina.

Rok za dostavljanje ponuda je 13. oktobar 2020. godine do 13 sati. Njihovo javno otvaranje održaće se istog dana, sat vremena kasnije u prostorijama Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice d.o.o., na adresi Jovana Tomaševića 2a, Podgorica.

Odluka o izboru najpovoljnije ponude, odnosno odluka o poništenju postupka javne nabavke donijeće se u roku od 60 dana od otvaranja ponuda.

Iz PG Biroa podsjećaju da je zbog pretvaranja u pješačku zonu, saobraćaj u dijelu Ulice Vaka Đurovića (od ulaza na parking Zavoda za hitnu medicinsku pomoć do ulaza u dvorište JU Gimnazije Slobodan Škerović, zatvoren za sve vrste motornih vozila od 27. jula 2020.

Detalje tendera možete vidjeti OVDJE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.