NavMenu

Aeroflot najavio letove ka Crnoj Gori od 1. septembra - Dogovorena i linija Niš - Tivat

Izvor: Mina Nedjelja, 16.08.2020. 13:01
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Waldemar Więckowski)
Aerodromi Crne Gore imaju najave da će ruski Aeroflot 1. septembra početi sa letovima prema Crnoj Gori, saopštio je direktor crnogorske kompanije Danilo Orlandić u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG), prenosi portal RTCG.

On je dodao da su svakodnevno u kontaktima sa partnerskim kompanijama, koje su, prema njegovim riječima, spremne da opet lete prema Crnoj Gori.

Orlandić je kazao i da je u subotu, prvi put od obustave avio-saobraćaja, na oba crnogorska aerodroma bilo više od 4.000 putnika, što je dobar pokazatelj.

On je naveo i da je sa kompanijom Air Serbia dogovorena linija Niš-Tivat.

- Ključna linija za Aerodrome i crnogorsku privredu je linija ka Beogradu. Mi ćemo od srijede imati osam letova iz Tivta i Podgorice za Beograd. Sa prijateljima iz Air Serbie smo dogovorili da od 23. avgusta počne linija Niš-Tivat. To su linije iz regiona koje za nas znače dosta - saopštio je Orlandić.

On je kazao da vjeruje da će to pokrenuti proces oporavka crnogorske privrede i ekonomije.

- Imamo značajan broj letova sa oba aerodroma. Sa Tivta je to uglavnom Velika Britanija, Ukrajina i Bjelorusija, a iz Podgorice linije ka Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Velikoj Britaniji, Austriji i Irskoj - rekao je Orlandić.


On smatra da će broj putnika biti veći ukoliko epidemiološka situacija bude pod kontrolom.

Orlandić je govoreći o posljedicama koronakrize, rekao da su Aerodromi Crne Gore, uprkos tome što su jedno od najuspješnijih preduzeća, pretrpjeli ogromne gubitne.

- Na današnji dan imamo nešto više od 300.000 putnika, a prošle godine u ovo doba ih je bilo 1,6 miliona. Vjerujem da će se od momenta otvaranja emitivnih tržišta omogućiti oporavak privrede - kazao je Orlandić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za izgradnju nove saobraćajnice u Buljarici 1,5 mil EUR

Opština Budva raspisala je tender za izgradnju saobraćajnice I2 - H5 Buljarica sa kompletnom infrastrukturom. Vrijednost radova je 1,23 mil EUR bez, odnosno 1,5 miliona sa PDV-om. Kako je pojašnjeno u pozivu, projekat se finansira iz više godina, od čega se u ovoj godini planira potrišiti iznos od 10.000 sa PDV-om. Rok za izvođenje radova je 270 dana od uvođenja izvođača u posao. Ponude se dostavljaju najkasnije do 4. juna do 10 sati,

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.