NavMenu

U Kolašinu pokrenute značajne investicije - Samo u izgradnju četiri hotela biće uloženo oko 55 mil EUR

Izvor: eKapija Utorak, 11.08.2020. 15:28
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Pelikh Alexey)
Država je u Kolašinu pokrenula investicioni zamah koji će donijeti nova radna mjesta, nove šanse za plasman poljoprivrednih proizvoda i bolji kvalitet života u gradu, poručio je ministar poljoprivrede i potredsjednik Vlade Milutin Simović tokom posjete ovoj opštini.

- Unaprijedili smo poslovni ambijent, gradimo autoput, pokrenuli smo izgradnju skijališta vrijednih 120 mil EUR i do sada investirali preko 55 mil EUR. U Kolašinu je do sada investirano preko 30 od ukupno 50 mil EUR koliko je već ugovoreno, za izgradnju žičara i prateće infrastrukture. Izdašnom bespovratnom podrškom obezbijedili smo dinamičan razvoj poljoprivrede, investiramo u seosku putnu i vodovodnu infrastrukturu, unapređujemo sektor drvoprerade - kazao je Simović.

Kako je rekao stvoreni su uslovi, a sada investiraju i drugi. Više nije riječ o investicijama koje trebaju da se pokrenu, već o investicijama koje se realizuju.

- Samo kroz program "ekonomskog državljanstva", koji je usmjeren prije svega na ubrzani razvoj manje razvijenih opština do sada je ugovoreno sedam projekata, od čega čak četiri u Kolašinu. Riječ je o izgradnji četiri hotela visoke kategorije vrijednosti 55 mil EUR, kapaciteta 525 soba, čijom će se izgradnjom otvoriti 340 novih radnih mjesta - rekao je Simović, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Tokom posjete Simović i predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bato Bulatović sastali su se sa drvoprerađivačima iz ove opštine, gdje su predstavljeni planovi u ovoj oblasti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Kompanije bi gradile na desetine zgrada i hotela na obali Tare

Kompanije Beppler&Partners, Stablo i Irenia Investments tražile su tokom javne rasprave o nacrtu Prostorno urbanističkog plana (PUP) Kolašin da se tim planskim dokumentom omogući izgradnja hidrotehničke infrastrukture i saobraćajnica za parcele na kojima žele da grade 14 depadans objekata na samoj obali Tare. Tačnije, traženo je da u plan gradske hidrotehničke infrastrukture bude uključeno vodosnabdijevanje, kako kažu,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.