NavMenu

Cijena eurodizela ispod prosjeka u regionu

Izvor: Mina Ponedjeljak, 20.07.2020. 11:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Maria Sbytova/shutterstock.com)Ilustracija
Cijena eurodizela u Crnoj Gori i dalje je niža od prosjeka u regionu, dok je eurosuper 95 na nivou prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

Prema podacima iz najnovijeg Biltena o cijenama naftnih derivata, litar eurosupera 95 u Crnoj Gori košta 1,11 EUR, koliko i u Srbiji. U Albaniji se može kupiti za 1,36 EUR, a u Hrvatskoj za 1,21 EUR.

Litar eurosupera 95 jeftiniji je u Sjevernoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini (BiH), gdje košta jedan EUR, odnosno 93 centa.

Najjeftiniji eurosuper 95 plaćaju građani Bugarske 87 centi, a najskuplji stanovnici Holandije 1,57 EUR.

Kada je u pitanju eurodizel, litar u Crnoj Gori košta 1,01 EUR, u Albaniji 1,36 EUR, Srbiji 1,19 EUR, a Hrvatskoj 1,16 EUR.

Litar eurodizela jeftiniji je u BiH gdje košta 90 centi i Sjevernoj Makedoniji 87 centa, što je uz Bugarsku, gdje košta takođe 87 centi, najniže u Evropi. Najskuplji eurodizel plaćaju građani Švedske 1,39 EUR.

Ministarstvo, odnosno njegov Direktorat za energetiku, na sedmičnom nivou, objavljuje osnovne podatke u vezi sa maloprodajom naftnih derivata, odnosno uporedne cijene goriva u okruženju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

05.05.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Poništen tender za bob na šinama

Tender za izgradnju boba na šinama, u zoni Ski-centra Kolašin 1600, poništen je zbog bitnih povreda Zakona o javnim nabavkama. Rješenje o poništenju donijeto je na predlog Komisije za sprovođenje postupka javne nabavke, koja je ocijenila kao osnovane čak 10 navoda žalbe preduzeća United construction iz Bijelog Polja. Uprava za kapitalne projekte objavila je 5. aprila tendersku dokumentaciju postupka javne nabavke za izgradnju boba.

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.