NavMenu

Žabljak bez turista skoro tri mjeseca - Posle loše zimske sezone, koronavirus doveo do finansijkog kraha u turizmu

Izvor: RTCG Četvrtak, 04.06.2020. 14:58
Komentari
Podeli
(Foto: Daniel Hering/unsplash)
Direktorica Turističke organizacije Žabljak Vanja Krgović-Šarović kazala je da u ovom trenutku na Žabljaku nema turista, odnosno da imaju registrovana četiri posjetioca, a riječ je o domaćim gostima.

Ona je u Jutarnjem programu TVCG rekla da su u maju mjesecu, tokom praznika i vikenda imali dobru posjećenost.

- Uglavnom su to bili gosti iz Crne Gore. Imali smo predsezonu koja je, prema ranom bukingu, jako puno obećavala. Zbog cjelokupne situacije taj period nije zabilježio nijednog turistu. Tako da imamo skoro tri mjeseca kada nijesmo imali posjete na Žabljaku - rekla je Krgović-Šarović.

Istakla je da ni tokom juna nemaju optimistična nadanja, te da se prvi gosti mogu očekivati u drugoj polovini ovog mjeseca.

- Malo bolju posjećenost možemo očekivati u julu i avgustu. što se tiče hotela, neki su otvoreni, ali generalno otvaranje svih hotela možemo očekivati 1. jula - rekla je Krgović-Šarović.


Kazala je da zimska turistička sezona nije ispunila očekivanja, na šta se nadovezala i cjelokupna situacija izazvana koronakrizom.

- Tako da imamo skoro šest mjeseci kad je žabljačka turistička situacija pogođena lošom situacijom. Kad je Žabljak u pitanju sve ovo pogađa i stanovništvo, jer se 90% stanovništva bavi turizmom. Zaista imamo finansijski krah u turističkoj privredi. Zaista očekujem da se oporavimo u julu i avgustu - kazala je ona.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Vijesti

Usvojen Plan rasta za Zapadni Balkan - Crnoj Gori na raspolaganju preko 400 mil EUR

Evropski parlament usvojio je Instrument za reformu i razvoj Zapadnog Balkana, čime Crna Gora dobija pristup preko 400 mil EUR povoljnih kredita i bespovratnih sredstava za ispunjavanje reformi. To je soapštila ministarka evropskih poslova Maida Gorčević. Kako je navela, ovim instrumentom će se pomoći rast crnogorske ekonomije, ispuniti ciljevi iz reformske agende i približiti članstvu u porodici evropskih demokratija. - Ovakva

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.