NavMenu

Onlajn kurs za vinoljupce - Prekratite vrijeme učeći o vinu iz Burgundije

Izvor: Vino & fino Utorak, 24.03.2020. 15:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shulevskyy Volodymyr/shutterstock.com)Ilustracija
Dok čekate da se život vrati u normalu, možete prekratiti vrijeme i učenjem o vinu. Jedan od veoma zanimljivih izvora informacija, koji je ovih dana ugledao svjetlo dana, je onlajn kurs od 90 minuta na temu burgundijskog vina.

Kurs, koji je priredio burgundijski regionalni odbor za vino, namijenjen je prije svega profesionalcima iz vinskog posla, trgovcima i vlasnicima vinoteka, koji žele da unaprijede svoje znanje o najekskluzivnijoj vinskoj regiji na svijetu iz koje tradicionalno dolaze najskuplje etikete. No, kurs je dovoljno zanimjiv da će privući i laike-vinoljupce željne znanja o važnim vinskim regijama svijeta.

Onlajn kurs koji je sačinio BIVB, regionalni vinski odbor Burgundije, već je objavljivan prije deset godina, a u svakoj novoj verziji obogaćuje se aktuelnim informacijama o promjenama u okviru apelacija.

Kurs ima četiri modula koji traju oko 20 minuta, sa upitnikom na kraju "škole", a moduli su dostupni na francuskom, engleskom, kineskom i japanskom jeziku. Teme obuhvataju upoznavanje Burgundije, ključne sorte grožđa, apelacije i teroari, uparivanje sa hranom, degustaciju...

Komentari
Vaš komentar

Top priče

08.05.2024.  |  Industrija, Građevina

Još jedna robna kuća Zećanka? - Kavarić group planira gradnju novog poslovnog objekta u Grblju (FOTO)

Kompanija Kavarić group, u čijem vlasništvu su saloni namještaja Zećanka, planira izgradnju novog poslovnog objekta u Grblju, na teritoriji opštine Kotor. To se može vidjeti u zahtjevu za odlučivanje o potrebi izrade Elaborata procjene uticaja na životnu sredinu koji je investitor podnio Agenciji za zaštitu životne sredine. Ukupna površina lokacije na kojoj je planirana gradnja objekta iznosi 3.538 m2, pri čemu se od parcele oduzima

05.05.2024.  |  Vijesti

Lidl otvara markete u najmanje sedam opština

05.05.2024.  |  Vijesti

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.