NavMenu

Hrana u Crnoj Gori bezbjedna, u skladu sa standardima EU

Izvor: RTCG Ponedjeljak, 13.01.2020. 11:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Lisa S./shutterstock.com)Ilustracija
Hrana u Crnoj Gori je u visokom stepenu bezbjedna, država je uspostavila efikasan sistem sigurnosti hrane usaglašen sa standardima EU - sistem koji je zavrijedio povjerenje potrošača, kazala je u intervjuu za Pobjedu direktorka Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vesna Daković.

Zaposleni u toj instituciji, prema njenim riječima, dobro rade svoj posao, pa su samo prošle godine spriječili da na crnogorsko tržište uđe više od 1.150 tona razne vrste hrane koja nije odgovarala parametrima bezbjednosti i kvaliteta.

Govoreći o kontroli unutrašnjeg tržišta kada je u pitanju prodaja meda, Daković je istakla da su mjere koje su sprovodili doprinijele da na tržištu ima mnogo manje tvorevina koje su se prodavale kao med, a nijesu proizvod pčela.


- Kada je hrana u pitanju, nulti rizik ne postoji - lanac proizvodnje hrane je jako dugačak i ako jedna karika u lancu zakaže onda se može desiti da hrana bude nebezbjedna - poručila je Daković.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.05.2024.  |  Vijesti

Njemačka mijenja pravila za zapošljavanje radnika sa Zapadnog Balkana

Od 1. juna 2024. građani Albanije, BiH, teritorije KiM, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije uživaće povlašćen pristup njemačkom tržištu rada. Naime, Njemačka je odlučila udvostručiti broj viza koje će se godišnje odobravati građanima ovih šest zemalja u svrhu rada, na 50.000 viza, prenosi SchengenVisaInfo. - Od juna 2024. godišnja kvota biće povećana na 50.000 izdanih odobrenja Savezne kancelarije za rad - navodi Ambasada

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.