NavMenu

Kulturna ruta povezuje Podgoricu i Mostar

Izvor: bljesak.info Utorak, 04.02.2020. 16:21
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/falco)
U okviru projekta "Valorizacija kulturnog nasljeđa turističkih destinacija Mostar i Podgorica" održan je sastanak projektnog tima koji čine predstavnici Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona (TZHNK) i Turističke organizacije Podgorice (TOP).

Kako je saopšteno, na sastanku koordinacijskog tima analizirane su provedene aktivnosti te je izvršeno detaljno planiranje i podijeljeni zadaci između članova tima za razdoblje implementacije.

Projekt "Valorizacija kulturnog nasljeđa turističkih destinacija Mostar i Podgorica" koji implementira TZHNK sa saradnikom TOP, ima za cilj diversifikaciju ponude kulturnog turizma u Mostaru i Podgorici i stvaranje nove kulturne rute kako bi se produžio boravak posjetitelja na ove dvije lokacije, povećali prihodi i stvorila motivacija za ponovnu posjetu.

Aktivnosti se provode kroz bespovratna sredstva Projekta razvoja i promocije turizma Vijeća za regionalnu suradnju. Projekt finansira Evropska unija, a sprovodi Savjet za regionalnu saradnju (RCC) u nastojanju da doprinese rastu i konkurentnosti šest ekonomija zapadnog Balkana podržavajući razvoj i promociju zajedničke regionalne ponude kulturnog i avanturističkog turizma.

Projekt "Valorizacija kulturnog nasljeđa turističkih destinacija Mostar i Podgorica" će raditi na razvoju kulturne turističke rute koja povezuje Mostar i Podgoricu, obogaćivanju i diversifikaciji turističke ponude, te na promociji ovih lokaliteta putem internetskih alata, promotivnih aktivnosti i događaja, te na uspostavljanju saradnje među akterima iz dvije ekonomije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Projekt će rezultirati stvaranjem nove rute kulturnog turizma koja će povezati Mostar i Podgoricu. Održivost projekta bit će osigurana poboljšanom suradnjom između aktera u turizmu u obje ekonomije, npr. lokalne turističke organizacije, turističke agencije, pružatelji usluga i kulturne institucije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Agro

Kako je Beč pokrenuo sopstveni brend organske hrane - Wiener Gusto omogućava građanima da konzumiraju održive, regionalne proizvode, a čitavim procesom upravlja Grad

Odjeljenje za poljoprivredu i šumarstvo Grada Beča upravlja zemljištem površine gotovo 44.000 hektara u Beču i drugim djelovima Austrije. To uključuje velike šume i livade, kao i 2.200 hektara poljoprivrednog zemljišta sa raznovrsnim usjevima. Pilot projekat u organskoj proizvodnji pokrenulil su još sedamdesetih godina, da bi u periodu od osamdesetih, do dvijehiljaditih uslijedila potpuna tranzicija ka organskoj poljoprivredi. Prošle

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.