NavMenu

Ruski trgovinski lanci osvajaju svijet - VkusVill planira otvaranje marketa u Francuskoj, Belgiji i Kini

Izvor: Retail Serbia Nedjelja, 07.03.2021. 07:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash/Mehrad Vosoughi)Ilustracija
Ruski maloprodajni lanci povećavaju svoje prisustvo na evropskim tržištima. Očekuje se da će narednih godina biti prisutni u velikom broju evropskih zemalja, piše portal retailserbia.com.

Trgovci Mere i Svetofor prvi su zakoračili van granica Rusije, a za njima kreće i lanac marketa VkusVill. Prvi maloprodajni objekat VkusVill otvoren je prošle godine u Holandiji, dok se narednih godina očekuje da kompanija napravi ekspanziju u više evropskih zemalja, a kao sljedeće se spominju Francuska i Belgija. Van Evrope, kompanija planira da markete otvori u Kini.

VkusVill onovan je 2009. godine. Trenutno je prisutan sa više od 1.200 prodavnica prehrambenih proizvoda. Lanac se nalazi u vlasništvu svojih osnivača 88%, dok preostalih 12% posjeduju investicioni fondovi.

Za razliku od kompanija Mere i Svetofor, trenutno još nema zvaničnih informacija da li će VkusVill osnovati filijale u Srbiji i zemljama regiona.






Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.05.2024.  |  Finansije

Gorčević: Usvajanje Reformske agende preduslov dodjele paketa finansijske podrške

Priprema i usvajanje Reformske agende preduslov je za dodjelu ukupnog paketa finansijske podrške, koji je kroz nedavno usvojeni Plan rasta za Zapadni Balkan Evropska unija (EU) opredijelila Crnoj Gori, saopštila je ministarka evropskih poslova, Maida Gorčević. Ona je, u intervjuu agenciji Mina-business, objasnila da je Reformska agenda ključni dokument koji precizira planove za sprovođenje reformskih mjera, uz definisanje jasnih i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.