NavMenu

Za podršku startapovima u Podgorici 60.000 EUR

Izvor: eKapija Nedjelja, 19.11.2023. 08:12
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Tumisu)
Sekretarijat za preduzetništvo i investicije raspisao je konkurs za raspodjelu sredstava iz Budžeta Glavnog grada Podgorica opredijeljenih za podršku startapovima koji imaju sjedište na teritoriji Podgorice.

Ovaj javni poziv se odnosi na novoosnovana privredna društva koja nijesu starija od pet godina i koja kreiraju, razvijaju i stavljaju u upotrebu inovacije za razvoj proizvoda, servisa i procesa, sa visokim potencijalom rasta na međunarodnom tržištu.

- Ovim konkursom Glavni grad stavlja na raspolaganje 60.000 EUR, a biće podržane startap ideje koje bi doprinijele razvoju Glavnog grada - optimizacija potrošnje vode i električne energije; optimizacija saobraćaja, javnog saobraćaja i parking mjesta; optimizacija upravljanja otpadom, građevinskim materijalom; optimizacija upravljanja zelenim površinama, poljoprivrednim gazdinstvima kao i zaštite životne sredine; te optimizacija poslovanja kroz kreiranje novih digitalnih rješenja - stoji u pozivu.

Maksimalan iznos koji jedan učesnik može dobiti je 6.000 EUR.

Prijava na Konkurs predaje se u zatvorenoj koverti na adresu: Glavni grad, Trg nezavisnosti 20, 81000 Podgorica, sa naznakom: "Konkurs za raspodjelu sredstava iz Budžeta Glavnog grada Podgorica opredijeljenih za podršku startup–NE OTVARATI PRIJE ZVANIČNOG OTVARANJA".

Konkurs je otvoren 30 dana od objavljivanja u dnevnom štampanom mediju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.11.2023.  |  Građevina

Raspisan tender za rekonstrukciju objekta Tehničkih fakulteta - Vrijednost radova 1,15 mil EUR

Uprava za kapitalne projekte raspisala je tender za izbor izvođača radova na adaptaciji objekta Tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore. Vrijednost ovog projekta iznosi 950.000 EUR bez, odnosno 1,15 mil EUR eura sa PDV-om. Kako je pojašnjeno, predmet javne nabavke je sanacija eksterijera zgrade, obuhvatajući fasadnu bravariju i fasadu, kao i hidroizolaciju dijela krova Tehničkih fakulteta. Rektor Vladimir Božović kazao je da je ova

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.