NavMenu

Gdje u Evropi možete kupiti najjeftiniji stan

Izvor: Biznis&Finansije Ponedjeljak, 13.11.2023. 10:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/OleksandrPidvalnyi)Ilustracija
Ukoliko planirate da kupite nekretninu u nekom od evropskih gradova, koristiće vam podaci o njihovim prosječnim cijenama. Evo u kojim gradovima Evrope treba izdvojiti najviše novca za stan, za neke stanove cijena ide i do 13.000 EUR po kvadratu:

U Minhenu, jednom od najpopularnijih gradova u Njemačkoj, kupci su za stan u novogradnji prošle godine morali da plate u proseku 10.500 EUR po kvadratu, dok je u francuskoj prestonici Parizu, jednom od najromantičnijih gradova, sa 13.000 EUR bio skuplji.

Nešto jeftiniji su London, Oslo i Frankfurt, gdje prosječna cena kvadrata iznosi 8.400 EUR. U Amsterdamu, gradu koji je sve popularnija destinacija za život, kvadratni metar bio je 7.600 EUR, a u Kopenhagenu 7.300 EUR.

U Hamburgu, gradu koji je šesti po veličini u Evropskoj uniji, kupci su plaćali 6.900 EUR, a u Berlinu za 400 EUR manje, odnosno 6.500 EUR za kvadrat stambenog prostora.


Sa druge strane, Bugarska je zemlja koja privlači sve veći broj stranih investitora i kupaca nekretnina zbog svoje pristupačnosti, ljepote prirode i raznovrsnih mogućnosti. Zato su u bugarskim gradovima Varna i Burgas najpovoljnije nekretnine, gdje je novi stan u prosjeku mogao da se kupi za 900 EUR po kvadratu, prenio je Kurir.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.