NavMenu

Uručene godišnje nagrade Asocijacije menadžera Crne Gore

Izvor: eKapija Četvrtak, 04.05.2023. 13:42
Komentari
Podeli
Tatjana Mandić proglašena je za menadžerku godine u velikim preduzećima (Foto: Vlada Crne Gore/R. Koprivica)Tatjana Mandić proglašena je za <b>menadžerku godine u velikim preduzećima
Asocijacija menadžera Crne Gore uručila je nagrade za najbolje biznis lidere i liderke u 2022. godini i to u 11 kategorija.

Budimir Raičković, predsjednik AMM čestitao je dobitnicima poručujući da su svojim rezultatima zaslužili priznanja.

- Vjerujem da ćemo u narednom periodu zajednički uraditi sve da Crna Gora bude ono što treba, ne najjača ekonomska destinacija već destinacija gdje će građani i privreda imati pristojne uslove za život - rekao je Raičković.

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović poručio je da je značaj dobrog upravljanja važan za ekonomski razvoj u Crnoj Gori

- Crna Gora još pati od deficita dobrog upravljanja. To potvrđuju relevantni indeksi Svjetske banke i Evropske banke za obnovu i razvoj. Crna Gora mora još snažnije da prigrli proces pristupanja Evropskoj uniji. Evropski životni standard u našoj zemlji može biti postignut mnogo ranije od onog što je predviđeno - rekao je Milatović.

Otvarajući ceremoniji uručenja nagrada premijer Dritan Abazović čestitao je svim lauretima i pozvao ih da zajedno rade kako bi što prije Crna Gora dostigla standard zemalja Evropske unije.

- Siguran sam da će do 2030. godine Crna Gora biti poželjna zemlja za život. Naša zemlja se priprema za rekordnu sezonu. Zahvaljujući vašem učinku i spremnosti da se prilagođavate novim okolnostima Crna Gora je uspjela da položi važan ispit - rekao je Abazović.

Asocijacija menadžera Crne Gore nagrade za najbolje biznis lidere i liderke u prošloj godini dodijelila je u 11 kategorija.

Nagrada za preduzetnika godine uručena je Blagoti Radoviću vlasniku kompanije Zetagradnja i Gojku Bajoviću, osnivaču i generalnom direktoru kompanije Okov.

Menadžerka godine u oblasti korporativnog upravljanja je Ljilja Pižurica, izvršna direktorica kompanije Neregelia, dok je priznanje za menadžera godine u oblasti korporativnog upravljanja pripalo Nemanji Nikoliću direktoru Hiltona.

Nagradu za menadžerku godine u velikim preduzećima dobila je Tatjana Mandić, direktorica M:tel Crna Gora. Nakon uručenog priznanja Mandić je kazala da nagrada najbolji pokazatelj dobroplaniranog strateškog puta kompanije M:tel.

Menadžer godine u akcionarskim društvima je Nebojša Šćekić, direktor Sava osiguranja i Vasilis Panagopulos, direktor kompanije Jugopetrol.

Za menadžera godine u mikro preduzećima nagrađen je Ivan Šoć direktor Five group.

Priznanje naj poslodavac po mjeri djece i porodice je kompanija One Crna Gora.

Miloš Klikovac izvršni direktor kompanije Klikovac dobio je nagradu za mladog menadžera godine. Za menadžera godine u malim preduzećima nagrađeni su Božidar Jokić vlasnik Farme Martinići i Vladan Tabaš, osnivač i izvršni direktor kompanije Čikom.

Nagrada za životno djelo pripala je Vlastimiru Goluboviću, osnivač kompanije Veletex.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Planovi Elena grupe: Prodaja hotela Igalo, pa nove investicije

Sprečavanje uvođenja novog stečaja u Vektra Boku na ročistu krajem ovog mjeseca, od ključne je važnosti za planove novog vlasnika 33,3% akcija, privrednog drustva Elena grupe. Oni planiraju da nakon što izmire obaveze prema radnicima i Poreskoj upravi prodaju hotel Igalo i krenu u investicije. No, prije toga moraju ući u Odbor direktora u kojem su većina Brkovićevi članovi. Novi vlasnici, trećine Vektra Boke iz kompanije Elena Grup,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.