NavMenu

Počela rekonstrukcija Martinićkog puta u Danilovgradu - Investicija teška 3 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 28.08.2020. 12:00
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: mariait/shutterstock.com)Ilustracija
Rekonstrukcija Martinićkog puta u Danilovgradu u dužini 8,6 kilometara počela je u četvrtak, 27. avgusta, prenosi PR Centar. Početak radova ozvaničili su premijer Duško Marković i predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević.

- Mislim da Danilovgrad doživljava pravi razvojni preporod. Počeli su radovi na bulevaru Podgorica-Danilovgrad i idu odlično. Neki dan su završeni radovi na starom putu Podgorica-Spuž i ostali su samo mali detalji oko trotoara. Radeći ovaj put za Martiniće ovdje ćemo imati jednu od najkvalitetnijih infrastrukturnih saobraćajnih puteva u Crnoj Gori - rekao je Marković.

Podsjetio je i da je počela gradnja puta od Cetinja preko Čeva do Danilovgrada, te da će u okviru tih aktivnosti biti izvršena i rekonstrukcija puta koji se nadovezuje iz Danilovgrada na tu regionalnu saobraćajnicu.

Predsjednica Opštine Danilovgrad, Zorica Kovačević, kazala je da je rekonstrukcija Martinićkog puta 8,6 kilometara vrijedna preko 3 mil EUR i eksproprijacija blizu 400 hiljada eura.

- Građani koji gravitiraju u ovom dijelu naše Opštine i naravno svi koji budu koristili ovaj put imaće mogućnost da idu kvalitetnom i modernom saobraćajnicom. Dugo smo čekali na rekonstrukciju ovog puta. U ovom kraju živi veliki broj naših uglednika, privrednika, poljoprivrednih proizvođača, i djece, kao i veliki broj građana koji rade u Podgorici i drugim krajevima - rekla je Kovačević.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.05.2024.  |  Saobraćaj

Crna Gora da promijeni koncesione uslove, za Aerodrome tražiti više novca

Crna Gora mora da promijeni koncesione uslove i traži više novca za koncesiju na aerodrome ukoliko se odluči da pregovara sa četvoro finalista koji su izabrani na konkursu započetom prije pandemije koronavirusa, saopštio je vazduhoplovni analitičar, Alen Šćuric. On je kazao da su Aerodromi Crne Gore 2019. godine, kada je raspisan konkurs, očekivali 100 mil EUR od koncesije, uz 150 mil EUR investicija u aerodrome Podgorica i Tivat. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.