NavMenu

Podgorica uskoro dobija još jedan most preko Morače (VIDEO)

Izvor: eKapija Srijeda, 10.02.2021. 15:28
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/lakofilms)
Postavljanjem trećeg segmenta pješačkog cjevovodnog mosta koji se radi u okviru Projekta sakupljanja i prečišćavanja otpadnih voda Podgorice sa ciljem povezivanja starog i novog postrojenja, obale rijeke Morače spojene su na još jednom dijelu njenog toka.

Kako je saopšteno iz PG Biroa, riječ je o tehnički i vremenski najzahtjevnijem dijelu radova na mostu, a preostali radovi se odnose na gornju ploču mosta i instalacije.

- Pješački cjevovodni most na Morači, ukupne dužine od oko 125 metara, služiće za prenos hidrotehničke instalacije sa desne na lijevu obalu rijeke, tj. za sprovođenje infrastrukturnih cjevovoda – dva kanalizaciona kolektora (DN1000) i čelične vodovodne cijevi (DN800) - podsjećaju iz Glavnog grada.

Na gornjoj ploči biće centralno pozicionirana pješačka staza široka 3.2 metra, kao i dvije bočne biciklističke staze širine od po jedan metar. Most će miti opremljen odgovarajućom urbanom infrastrukturom, funkcionalnom i dekorativnom rasvjetom, sistemom za odvodnjavanje, a biće prilagođen i osobama sa invaliditetom.

Radove na ovom dijelu projekta izgradnje postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, u vrijednosti od 1,9 mil EUR izvodi kompanija Bemax.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

09.05.2024.  |  Finansije

Investicioni ambijent u Crnoj Gori atraktivan sa velikim prostorom za unapređenje

Iako generalna poreska politika jeste stimulativna, veliki troškovi i barijere nakon ulaganja još uvijek opterećuju kompletnu privredu Crne Gore, saopšteno je na panel-diskusiji "Investicioni ambijent u Crnoj Gori - kako sa riječi preći na djela?" koja je organizovana u okviru inicijative Top Business Montenegro 2024. Ratko Nikolić, osnivač BI Consultinga i glavni analitičar TBM, ocijenio je da o Crnoj Gori Gori kao primamljivoj

09.05.2024.  |  Finansije

Korak do bržeg i jeftinijeg transfera novca

09.05.2024.  |  Finansije

05.05.2024.  |  Vijesti

Lidl otvara markete u najmanje sedam opština

05.05.2024.  |  Vijesti

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.