NavMenu

Zdrava hrana, dobra investicija - Rumunski Salad box traži franšizne partnere u zemljama regiona

Izvor: Franchising.rs Četvrtak, 23.09.2021. 09:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Alpha Creativa)Ilustracija
Lanac restorana zdrave hrane Salad Box traži franšizne partnere i u zemljama ovog regiona.

Zasićeni jednom te istom ponudom "brze hrane", četvorica prijatelja iz Rumunije - Dan Isai, Radu Lupaš, Daniel Lar i Vlad Lupaš - odlučuju da investiraju u novi gastro koncept i 2012. pokreću Salad Box. Ideja je bila vrlo jednostavna: ponuditi potrošačima u Rumuniji zdraviju alternativu tipičnoj brzoj hrani - obroke koji će biti priremljeni brzo, ali koji će biti nutritivno bogati i bazirani na svježim sastojcima. Sve to, po pristupačnim cijenama.

Prvi restoran su otvorili u Klužu, drugom po veličini gradu u Rumuniji. Da su dobro detektovali potrebu na tržištu, pokazalo se vrlo brzo. Salad Box je postao toliko popularan da je kompanija u roku od godinu dana otvorila još 12 lokacija - od toga, tri restorana su bila otvorena pod franšizom.

Naime, brzim razvojem franšize i afirmacijom saradnje s drugim preduzetnicima zainteresovanim za ovaj koncept dodatno su ubrzali širenje lanca na lokalnom i međunarodnom nivou. Danas, pod imenom Salad Box posluje više od 70 restorana - i to u Rumuniji, Mađarskoj, Francuskoj, Malti, Bugarskoj, Italiji, Sloveniji, Češkoj, Velikoj Britaniji, Irskoj, SAD, Kanadi i Alžiru.

Govoreći o ciljevima i vizijama kompanije, Radu Lupaš, suosnivač Salad Box-a, kaže da su svjesni da potreba za jednim ovakvim konceptom postoji gotovo na svim tržištima svijeta. Stoga su i fokusirani na međunarodno širenje, a u ovoj fazi razvoja, najviše su usmjereni na tržišta Istočne Evrope. Zainteresovani su i za tržišta ovog regiona, prije svega Srbiju.

- Tražimo franšiznog partnera koji posjeduje liderske vještine, koji ima kapaciteta da prati pravila uređenog sistema, poslovne procese i procedure koje takav sistem podrazumijeva. Kandidat treba da bude motivisan, istrajan i spreman da se fokusira razvoj ovog biznisa. Naravno, podrazumijeva se da je ljubitelj zdrave hrane te da želi da konstantno napreduje u ovoj oblasti - opisuje Lupaš profil idealnog primaoca franšize.

Podrška primaocima franšize

Podrška primaocima franšize podrazumijeva savjetovanje i podršku prije otvaranja restorana, posredovanje u svim upitima između primaoca franšize i odjeljenja za podršku, definisanje rokova za sprovođenja zadataka, prema GANTT-u, nedeljni sastanci i posjetu partneru.

Kada je riječ o samom otvaranju podrškom je predviđena obuka za vlasnika i menadžera, obuka za zaposlene/podrška pri otvaranju, 2D planovi (uključujuće i sve neophodne izmene predloženog plana)
3D renderi (građevinski planovi), detaljni plan opremanja, profesionalna podrška u procesu građevinskih radova na uređenju prostora, procjena investicije, snabdijevanje proizvodima, organizacija isporuke i preuzimanja i tehnička podrška - prije samog otvaranja.

Tekuća podrška obuhvata ažuran asortiman proizvoda/artikala, specifikacije i detalji za sve proizvode, operativni priručnik koji uključuje recepte i uputstva za zaposlene, onlajn digitalni materijali, dizajn i proizvodnja marketinškog materijala za otvaranje restorana, paket za prisustvo na društvenin mrežama, istraživanja tržišta, predlozi za marketing miks, imejl adrese, kupovina lokalnog domena, izrada veb-sajta

Očekivani iznos investicije je od 50.000 do 70.000 EUR, u zavisnosti od lokacije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.