Tematski bilten

Turizam i ugostiteljstvo – U susret novim trendovima

NavMenu

Dragomir Lazović, direktor kompanije Matis - Rozeta Resort & Residence predstavlja najsavremeniji trend ulaganja u turizam

Podeli
(Foto: Privatna arhiva)
Rozeta Resort & Residence je jedinstveni koncept apart-hotela koji stiže na velika vrata na Kopaonik. Matis i Zetagradnja stvaraju mjesto koje vlasnicima apartmana i posjetiocima nudi viziju odmora u kojoj je luksuz neodvojiv od mira i privatnosti. Osmišljeno je sa ciljem da spoji praktičnost doma sa prednostima hotelskog objekta, a postoji i mogućnost izdavanja apartmana u bilo kom dijelu godine.

O projektu, njegovim specifičnostima i prednostima, razgovarali smo sa generalnim direktorom kompanije Matis Dragomirom Lazovićem.


Rozeta Resort & Residence nalazi se na najvišoj nadmorskoj visini u odnosu na sve druge hotelske komplekse na Kopaoniku. Kada ste planirali investiciju, koliko vam je bila važna lokacija?

- Prije svega moram napomenuti da smo mi u prethodnom periodu već imali iskustva sa investicijama u planinskom turizmu. U periodu od 2018. pa do 2022. godine izgradili smo oko 150 apartmana na Zlatiboru. Takođe, Zetagradnja je u Kolašinu izgradila apart - hotel Bjelasica 1450 koji predstavlja velelepno izdanje i ogledalo planinskog centra i zimskog turizma u Crnoj Gori. To iskustvo nam je i dalo ambiciju i motivaciju da investiramo i na Kopaoniku koji je najveće i najsnažnije infrastrukturno skijalište u regionu. Istog momenta kada smo pronašli zadovoljavajuću lokaciju krenuli smo u investiciju. Lokacija je izuzetna, jer nam je po svom mjestu i svojoj površini dala mogućnost da ispunimo sve planove investicije, a korisnicima da ostvare svoje želje i očekivanja.


Zbog čega ste se odlučili za koncept apart-hotela? Kakva su očekivanja?

- Apart-hoteli su najsavremeniji trend ulaganja u turizam. Takav način usluge prije svega daje korisnicima komfor i užitak, kao i mogućnost sprovođenja načina života i navika koje nas ispunjavaju. Korisnici ulaze u slobodu uživanja po svim osnovama, a pored toga jako je bitno da elegantno mogu kao vlasnici da isplaniraju svoje vrijeme, rasterećeni potragom za slobodnom kapacitetima i razmišljanja o kvalitetu i standardima.Kompleks odlikuje moderna arhitektura i savremen enterijer. Koje karakteristike biste posebno izdvojili? Da li postoje specifičnosti u samoj gradnji?

- Kompleks ima fenomenalni prelaz iz moderne u tradicionalnu i toplu arhitekturu. Upravo taj stil treba svakom korisniku da podari osjećaj oslobođenog načina života i užitak na odmoru kroz korišćenje prelijepih skijaških potencijala planine. Gradnja je vrlo kompleksna, jer je jako sadržajna. Bezbjedno parkiranje u podzemnoj garaži, spa centar, igraonica za djecu, teretana, skijašnica, prelijepi restorani i savršen enterijer apartmana su prevaga. Objedinjeni sadržaji sa zadivljujućom panoramom u centru Kopaonika.


Investicioni turizam je sve prisutniji, a Rozeta nudi mogućnost izdavanja apartmana u ime vlasnika. Kolika je zainteresovanost za ovakav vid investicije i kako vidite razvoj investicionog turizma u budućnosti?

- Pored sopstvenog korišćenja apartmana, vlasnici će biti u mogućnosti i da ih iznajmljuju. To svakako pruža mogućnost određenog povrata investicije, jer će imati prihod od izdavanja. U dužem periodu potpuno smo sigurni da je investiranje u Rozeta Resort & Residence potencijal i dobra ekonomija. Zato se trudimo da naše zdanje bude sa puno prednosti i da bude laka odluka za svakog ko želi ugodno zimovanje, a i ljetnje planinsko uživanje.

SpaSpa

Kada se očekuje završetak radova i otvaranje kompleksa?

- Dinamika izgradnje zbog specifičnih vremenskih uslova za sada ide po planu. Posvećenost i agilnost naše kompanije daje nam za parvo da do kraja 2025. godine završimo i pustimo u rad Rozeta Resort & Residence.


Na projeku ste angažovani sa Zetagradnjom iz Crne Gore. Koje su prednosti saradnje sa kompanijama iz regiona? Da li su u planu slični projekti i u budućnosti?

- Snaga i iskustvo kompanije Zetagradnja bili su presudni za ulazak u ovako složen projekat. Za nas je bila velika čast da budemo partner kompanije takvog rejtinga i renomea. Fuzija znanja i kapitala jeste ključ uspjeha i budućnost velikih poslova. Nastavak saradnje na novim projektima je svakako izvjesna. U toku su planovi za izgradnju savremenog stambeno - poslovnog kompleksa u Beogradu, ali tu se nećemo zaustaviti.


Fotogalerija
Rozeta Resort & Residence