Tematski bilten

Turizam i ugostiteljstvo – U susret novim trendovima

NavMenu

Hyatt Regency Beograd podstiče promjene u hotelijerstvu - Inovacije za održivu budućnost

Podeli
(Foto: Hyatt Regency Beograd)
Hyatt Regency Beograd, jedan od najluksuznijih hotela u prestonici, omiljen je odabir turista i poslovnih ljudi, koji žele da iskuse uslugu vrijednu pet zvjezdica. Osim izuzetne lokacije na Novom Beogradu, savremenog smještaja i usluge, ovaj hotel nudi priliku za uživanje u gastronomskim specijalitetima.

Za to je zadužen tim vhunskih kuvara u restoranu Metropolitan, na čelu sa glavnim kuvarom Milanom Čotrom. Spajajući srpsku i internacionalnu kuhinju, zadovoljavaju ukuse i onih probirljivih. Ovaj živahni prostor smješten je u glavnom lobiju. Savršen je za okupljanja sa prijateljima i porodicom. Privlačnog ambijenta, nudi pun doručak na bazi švedskog stola, kao i kontinentalni doručak, a la carte meni za ručak i večeru.


Metropolitan deo Mišelinovog vodiča za Srbiju

Posebno treba istaći da je restoran Metropolitan uvršten u Mišelinov (Michelin) vodič za Srbiju za 2024. godinu, koji ističe bogatu kuhinju Beograda. Kulinarska stručnost, kvalitet, raznovrsnost gastronomske ponude i izuzetna usluga tako su dobili priznanje.

Kako je navedeno, restoran se može pohvaliti pogodnom lokacijom za sve koji posjećuju Beograd zbog posla i savršen je izbor za opuštajući obrok, uz odličnu uslugu. Na meniju se nalaze jela međunarodne kuhinje uz razne lokalne specijalitete. U Metropolitan specijalitete spada osso buco koji se kuva na laganoj vatri 12 sati, a moguće je uživati i u degustacionom meniju za dvoje.

- Uvrštavanje našeg Metropolitan restorana u Mišelinov vodič predstavlja veliku čast za naš tim, ali isto tako i izazov kako bismo doskočili svim savremenim gastronomskim trendovima - kažu u hotelu Hyatt Regency Beograd.

(Foto: Hyatt Regency Beograd)


Smanjenje otpada hrane kao ključna inicijativa

Hotel Hyatt Regency Beograd posvećen je smanjenju otpada hrane, što su potvrdili i kroz partnerstvo sa KITRO-om, vodećom švajcarskom kompanijom u upravljanju otpadom.

- Protekle godine smo se posvetili smanjenju otpada hrane kao ključnoj inicijativi, a sada koristimo održive prakse u našim kuhinjskim operacijama uz pomoć inovativnih rješenja, kojim možemo lakše da analiziramo podatke o upravljanju otpacima - kažu u hotelu Hyatt Regency Beograd.

Ističu da svojim primjerom žele da podstaknu promjene u hotelijerstvu, pa tako svakodnevno teže održivosti i odgovornom upravljanju resursima.

- Našom borbom, doprinosimo ne samo operativnoj efikasnosti unutar hotela, već i održivoj budućnosti. U saradnji sa kompanijom KITRO, trudimo se da oblikujemo hotelijersku industriju koja cijeni ekološku svijest i inovacije - navode u hotelu Hyatt Regency Beograd.

Dodaju da, vodeći računa o dobrobiti životinja, ne poslužuju peraja ajkula, koriste jaja iz slobodnog uzgoja i imaju lokalnog dobavljača mesa od crnog angusa.