Tematski bilten

Turizam i ugostiteljstvo – U susret novim trendovima

NavMenu

Ovo je pet najluksuznijih hotela na svijetu

Podeli
Rambag palata (Foto: Unsplash / Raj Rana)Rambag palata
Pronalaženje najboljih od najboljih objekata može biti težak posao, ali TripAdvisor je otkrio pobjednike svojih nagrada "Travellers' Choice Best Hotel Avards 2023". Skoro 12 mjeseci podataka stvarnih putnika, koji pokrivaju preko 1,5 miliona hotela, pregledala je i analizirala onlajn turistička agencija kako bi otkrila najbolje hotele za luksuzan odmor. Evo pet najboljih hotela širom svijeta, prema TripAdvisoru, koje je objavio forbesindia.com.


Rambagh Palace, Džajpur, Indija

Tražite sjajan odmor? Ne postoji ništa veličanstvenije od palate Rambag u Džajpuru, koja je izgrađena 1835. Nekada je bila rezidencija Maharaja Savai Men Singa II i njegove supruge Maharani Gajatri Devi.

Obnovljeni veliki prostor ima 75 luksuznih soba i apartmana. Gosti mogu da uživaju u palati i u svoj njenoj slavi, od ručno izrezbarenog mermera ili rešetkastih ograda, balustrada od pješčara do raskošnih vrtova. Pored bogatog kraljevskog nasleđa, postoji i niz vrhunskih restorana. Gosti mogu da biraju između više kuhinja, istražuju mediteranske užitke u laundž baru ili uživaju u gozbi u bivšoj balskoj sali palate, koja je izgrađena u 18. vijeku u francuskom stilu, sa ogromnim kristalnim lusterima.


Ozen Reserve Bolifushi, ostrvo Bolifuši, Maldivi

(Foto: Unsplash / Meg von Haartman)

Ozen je luksuzno odmaralište koje ima 90 namještenih soba. Gosti koji žele ljetnji odmor mogu da uživaju u privatnim i otvorenim bazenima, luksuznim brvnarama i ležaljkama. Štaviše, privatno odmaralište na ostrvu okruženo je prirodnim grebenima i nevjerovatno plavom vodom. Restorani u ljetovalištu uključuju indijsku kuhinju, bliskoistočna jela i gurmanske morske plodove.


Colline de France, Gramado, Brazil


Hotel Colline de France je promišljeno dizajniran hotel, koji crpi inspiraciju iz kulture jedne od najromantičnijih zemalja na svijetu i odiše francuskom elegancijom. Gosti mogu da dožive duh evropske zemlje u Brazilu. Hotel je dizajniran tako da posjetioci iskuse luksuz dostojan kraljeva. Njegova 34 apartmana imaju ručno rađen namještaj. U ponudi je i velnes centar sa nizom tretmana za opuštanje.


Shangri-La The Shard, London, Velika Britanija

The Shard (Foto: Unsplash / Fred Moon)The Shard

Shangri-La The Shard je arhitektonsko čudo jer se uzdiže 125 metara iznad Londona, počevši od 34. nivoa zgrade od 310 metara. Elegantan i moderan hotel zauzima 18 spratova The Shard, najviše zgrade u zapadnoj Evropi. Hotel nudi vezu sa živahnim Londonom, jer gosti mogu da istražuju nevjerovatne destinacije za hranu i poznate gradske znamenitosti, kao što su Londonski toranj i Big Ben.


The Ritz-Carlton, Hong Kong, Kina


Ritz-Carlton u Hong Kongu je najviši hotel na svijetu. Sve njegove sobe i apartmani nude spektakularan pogled na horizont Hong Konga i pogled na luku. Šest restorana u hotelu nude posjetiocima iskustvo sa Mišelinovim zvjezdicama. Takođe ima zatvoreni bazen, fitnes centar i otvoreni đakuzi. Njegova plesna sala je jedna od najvećih u gradu, površine oko 870 kvadratnih metara.