Tematski bilten

Zelena tranzicija - Put ka uspjehu

NavMenu

Uniwab - Put od vizije jednog čovjeka do liderske pozicije u sektoru reciklažnih tehnologija

Podeli
(Foto: www.arjes.de)
Kompanija Uniwab osnovana je 1989. godine i poslovanje je dugi niz godina bilo fokusirano na prodaju i servisiranje mašina i opreme za komunalnu djelatnost i niskogradnju renomiranih svjetskih proizvođača... sve do jednog običnog proljećnog jutra sada već davne 2008. godine.

Kao i svakog drugog dana, direktor je užurbano ušao u kancelariju i sa puno entuzijazma izgovorio rečenicu koja će obilježiti novo poglavlje u razvoju kompanije "Reciklaža je budućnost, pokrećemo novi sektor".

Uvidjevši da ovo nije samo jedna u nizu poslovnih ideja, već vizija čovjeka koji iza sebe ima višedecenijsko iskustvo, bezbroj uspješnih projekata i prodatih mašina, naredni period obilježilo je istraživanje tržišta, posjete brojnim sajmovima iz ove oblasti i edukacije. Uniwab je bio pionir, za u to vrijeme nedovoljno poznatu, prepoznatu i istraženu oblast.

Ključni momenat u razvojnom procesu je bio kako približiti i pojasniti tržištu koncept reciklaže i uloge mašina i postrojenja koje Uniwab može da ponudi?

Danas, 15 godina kasnije Uniwab je zastupnik vodećih svjetskih proizvođača mašina i opreme za reciklažu i zaštitu životne sredine za tržište Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije.

Brend portfolio čini više od 10 pažljivo odabranih firmi, zahvaljujući čemu smo u mogućnosti da ponudimo rješenje i tehnologije za tretman svih vrsta otpada, kao što su komunalni, elektronsko-električni, ambalažni, građevinski, metalni, industrijski i bio otpad.

Posebno mjesto u našem reciklažnom sektoru pripada njemačkoj kompaniji ARJES - proizvođaču dvoosovinskih mobilnih i stacionarnih drobilica, koje su jedinstvene na tržištu zbog revolucionarnog sistema brzo izmjenjivih osovina prema vrsti materijala koji se usitnjava.

ARJES drobilice obrađuju najširi mogući spektar materijala: beton, građevinski otpad, komunalni otpad, kabasti otpad, školjke automobila, laki metali, motori, drvni otpad, korenje, željeznički pragovi, madraci, tepisi, gume itd.

Sa preko 20 mašina koje smo uspješno isporučili klijentima na tržištima Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Republike Srpske i uz konstantno veliki broj upita za mašine, slobodno možemo reći da su ARJES drobilice izbor br. 1 klijenata na našim tržištima!

(Foto: Uniwab)
Našem zastupničkom programu nedavno se priključila renomirana njemačka kompanija SENNEBOGEN, sa svojim programom multifunkcionalnih mašina za manipulaciju materijalom, specijalizovane za reciklažna dvorišta.

SENNEBOGEN višenamjenska mašina kombinuje prednosti telehendlera i utovarivača u jednoj jedinstvenoj mašini. Napravljena za korisnike koji očekuju više od običnog telehendlera, jer se odlikuje robusnom čeličnom konstrukcijom, snažnim pogonom, agilnošću utovarivača, a da pritom pruža optimalnu preglednost zahvaljujući kabini koja se podiže na visinu od 4.10 m!

Ova mašina olakšava manipulaciju materijalom od jedne do druge mašine na deponiji, otpadu itd.

(Foto: www.sennebogen.com)
U svijetu reciklažnih tehnologija, jedna od najtraženijih i najpopularnijih tehnologija je upravo rješenje za izdvajanje bakra. Da li ste znali da bakar može da se reciklira bezbroj puta bez gubitka na kvalitetu - to je savršen cirkularni materijal.

Uniwab već dugi niz godina sarađuje sa italijanskom firmom GUIDETTI - liderom u sektoru mašina za reciklažu i odvajanje bakra. GUIDETTI mašine i postrojenja služe za reciklažu kablova, hladnjaka, električnih uređaja i komponenti. Ove mašine su pogodne za male i velike reciklažne kompanije, u zavisnosti od zahtevanih kapaciteta.

U praksi se pokazalo da ove mašine daju najbolji izlazni rezultat sa najmanjom investicijom!

(Foto: www.guidettisrl.com)
Često smo upravo u razgovorima sa našima klijentima dolazili do novih ideja, kao i saznanja šta je to što je dodatno potrebno kako bi pojednostavili svakodnevne poslove i procese.

Upravo nakon jednog takvog razgovora, uspostavili smo saradnju sa nemačkom kompanijom EUROPRESS koja proizvodi kanalne prese za baliranje u različitim verzijama - mobilne ili stacionarne verzije, kao i centre za separaciju otpada. EUROPRESS se izdvaja i po tome što su fabrike 100% prilagođene potrebama kupaca i nude kompletan sistem po principu "Ključ u ruke"!

(Foto: www.europress-umwelttechnik.de)
Problem nakupljenog plutajućeg otpada, kao i vodenog rastinja predstavlja opasnost za životnu sredinu i to je još jedan od izazova sa kojim se suočavamo.

Najsavremenije amfibije i plovni kombajni nemačkog proizvođača BERKY uspješno rješavaju problem plutajućeg otpada.

Ove mašine se mogu koristiti za održavanje rijeka, jezera, kanala i mogu služiti za košenje i prikupljanje rastinja, prikupljanje i transport otpada, kao i za izmuljavanje i kopanje.

(Foto: www.berky.de)
Jedan od najlakših materijala za reciklažu je staklo. Staklo se koristilo još prije 3.000 godina, kada su ga Egipćani koristili da bi izrađivali nakit, šolje i druge predmete.

Uniwab je prepoznao potrebu tržišta za reciklažom stakla i u svoju ponudu uvrstio mašine za reciklažu ravnog i ambalažnog stakla, manjih kapaciteta za trgove i tržne centre u cilju smanjenja zapremine staklenog otpada od ambalaže, kao i industrijske sa kapacitetima od 5 t/h recikliranog stakla, sa izlaznim materijalom finoće 0.2 mm. Reciklaža vjetrobranskih stakala od vozila je takođe moguća sa ovim drobilicama.

Tehnologija koja je postala izuzetno aktuelna tema i o kojoj se dosta diskutovalo na konferencijama i panelima u Srbiji na temu cirkularne ekonomije i zaštite životne sredine, tiče se spalionica.

Naša partnerska firma iz Italije, Kompanija FORTEC ima preko 40 godina iskustva u projektovanju, proizvodnji, prodaji i montaži visokotehnoloških ekoloških postrojenja. Ova kompanija koristi sofisticirane i nove industrijske peći, i u ponudi ima spalionice za različite vrste otpada: medicinskog, životinjskog i organskog.

(Foto: www.fortec.it)

Imajući u vidu široku paletu proizvoda koje nudimo u sektoru reciklaže i zaštite životne sredine, kao imperative smo postavili: kvalitet proizvoda koje nudimo, konsultantske usluge kako bismo vam ponudili najbolje rješenje i kvalitet servisne usluge za naše mašine.

Naša bogata lista referenci i veliki broj zadovoljnih klijenata i prodatih mašina, garant su naših mogućnosti da izađemo u susret i najzahtjevnijim projektima i zadacima za koje vam je potrebna mehanizacija.

Reciklaža predstavlja jednu od najvažnijih mjera koje su trenutno raspoložive za smanjenje štetnih uticaja i za zaštitu životne sredine. Uniwab želi da doprinese da se kroz reciklažu smanji količina otpada koji se šalje na deponije i ublaži problem odlaganja otpada i stvaranja divljih deponija, sa krajnjim ciljem koji nam je svima zajednički, a to je upotreba recikliranog materijala čime se kompletira cio proces reciklaže.


Šta je sledeće?

Sledeći korak je na vama, postavite nam izazov, izložite nam vašu ideju, viziju za projekat koji želite da realizujete, a mi ćemo se potruditi da i za vas pronađemo adekvatnu mašinu ili postrojenje, koliko već na predstojećem IFAT Euroasia sajmu krajem aprila u Istanbulu.

www.uniwab.rs