Tematski bilten

Turizam i ugostiteljstvo – U susret novim trendovima

NavMenu

Wild Serbia vas poziva da kroz tim bilding pokrenete strast za istraživanjem i avanturom (FOTO)

Podeli
Strast za istraživanjem i avanturom je energija koja pokreće agenciju Wild Serbia - WS Adventures, koja se kroz više od 15 godina iskustva i organizaciju više od 1.000 događaja specijalizovala za organizaciju avanturističkih aktivnosti i tim bilding programa.

Kako za eKapiju kaže Ivan Nastić, organizovanje tim bildinga je izuzetno važno za kompanije iz više razloga:

- Prije svega, tim bildinzi omogućavaju jačanje veza između članova tima. Kroz zajednička iskustva i aktivnosti, zaposleni mogu da uspostave prijateljske i profesionalne odnose koji poboljšavaju međusobnu komunikaciju, saradnju i povjerenje. To je ključno za uspješno funkcionisanje tima u radnom okruženju. Takođe, tim bilding iskustva stvaraju zajedničke uspomene kojih se svi učesnici rado prisjećaju. Pored jačanja međusobnih veza, učešće u novim aktivnostima i izazovima na tim bildingu je izvanredna prilika za unapređenje različitih vještina, uključujući timski rad, liderstvo i rješavanje problema. To je od vitalnog značaja za dalji uspjeh tima i kompanije u cjelini. Organizovanje timbildinga može biti izuzetno zabavno, posebno ako se uključe avanturističke aktivnosti na atraktivnim destinacijama u Srbiji.

Wild Serbia prije svega organizuje zabavne i avanturističke tim bilding programe na jedinstvenim destinacijama. Od aktivnosti izdvajaju avanturističke igre i orijentiring, rekreativni kajaking, koji je po njima "highlight" svakog događaja, hiking, offroad, bike ture itd.

- Registrovani smo kao organizator putovanja, pa pored avanturističkih i tematskih tim bilding aktivnosti organizujemo izlete sa organizacijom prevoza i aktivnosti na destinaciji, kao i kompletne višednevne pakete koji uključuju prevoz, smještaj i dodatne sadržaje - dodaje.


Na pitanje koji programi su se pokazali kao favoriti kod kompanija i za šta se najčešće odlučuju, Nastić odgovara:

- Svaka kompanija ima drugačiji pristup organizaciji tim bildinga. Mi ove programe klasifikujemo kao višečasovne aktivnosti, jednodnevne izlete ili višednevne programe koji se obično organizuju van Beograda. Zavisno od željene dužine trajanja programa, da li uključuje jedno ili dva noćenja, konkretno predlažemo kompanijama koji je najbolji izbor hotela i destinacija. Ako je u pitanju jedno noćenje, najbolje destinacije su Fruška gora, Srebrno jezero, Divčibare, Bukulja i eventualno planine Tara i Zlatibor. Za programe sa dva noćenja, obično tim bilding programe organizujemo na Zlataru i Uvcu, planini Tari i Mokroj gori, Drini, Zlatiboru, Staroj planini, Sokobanji.

Ističu i da daljina lokacije najviše utiče na odabir tim bilding programa.
________________________________________________________________________________________________________________

Wild Serbia izdvaja:

- Divčibare sa novootvorenim hotelima koji su u korporativnom svijetu relativno mlada i "neistražena" destinacija.
- Frušku goru;
- Taru, Mokru goru i Drinu;
- Zlatar i Uvac.
________________________________________________________________________________________________________________

Manji timovi imaju veći izbor aktivnosti, jer mogu da praktikuju i avanture koje su adekvatne za manje grupe, ističe Ivan Nastić.

- U pitanju su, na primjer, kanjoning i speleo avanture, kao i relativno nova aktivnost koju smo implementirali prošle godine: speed boat ture na Dunavu, Savi i Drini. U ovakvim programima učesnici su upućeni jedni na druge i po nama ovo su idealne tim bilding aktivnosti.


Dodajе da Wild Serbia za velike grupe uglavnom organizuju avanturističke igre ili nekoliko različitih tim bilding aktivacija namijenjenih manjim timovima.

- Nakon nekog vremena timovi se mijenjaju sa aktivacijama i na ovaj način je cijela grupa u mogućnosti da uživa u različitim sadržajima. Napomenuo bih da smo specijalizovani za sportove na vodi i velike grupe. Kroz iskustvo u organizovanju događaja uspjeli smo da i velikim grupama od 200 do 300 učesnika prenesemo intenzitet sadržaja i doživljaj avanture kao kod manjih grupa - kaže Nastić.


Fotogalerija
Wild Serbia