Tematski bilten

Turizam - Od poslovanja do zadovoljstva uz bogatstvo izbora

NavMenu

Lista najneobičnijih hotela na svijetu

Podeli
Taj Lake Palace (Foto: Unsplash / DR KISHAN PATEL)Taj Lake Palace
Ako niste voljni da rizikujete sa neobičnim, moraćete da se zadovoljite običnim, a život je prekratak i previše dragocjen da biste to učinili. Zbog toga se odlučite za nezaboravan boravak daleko od dosadnih hotelskih lanaca i prijavite se u jedan od ovih najneobičnijih hotela na svijetu, koje preporučuje WOW Travel.


Beresheet Hotel (Mitzpe Ramon, Izrael)

Ovaj hotel sadrži 34 luksuzna apartmana sa privatnim bazenom i karakterističnim kamenim zidovima, spa centrom i restoranom. Beresheet je postavljen na litici na ivici kratera Ramon u pustinji Negev. To je najveći prirodni krater na svijetu, dugačak 40 km, širok 10 km i dubok 500 metara, a oblikovan je kao izduženo srce.

Beresheet Hotel (Foto: Flickr / Eduard Marmet)Beresheet Hotel


Kakslauttanen Arctic Resort (Laponija, Finska)

Ovaj hotel pruža jedinstveno iskustvo i jedan je od 11 najboljih u Laponiji. Nudi smještaj u staklenim igloima i ima najveću dimnu saunu na svijetu. Igloi su napravljeni od termalnog stakla, koje održava toplotu u arktičkim uslovima. Svi imaju luksuzne krevete i privatni toalete.

Iglo Village Kakslauttanen ima četiri restorana, uključujući dva u tradicionalnoj laponskoj kolibi. Svaki restoran služi ovdašnje specijalitete, kao što je emso irvasa i losos na žaru. Dimna sauna hotela čak ima i sopstveni restoran Savusauna.

Kakslauttanen Arctic Resort (Foto: Flickr / Kelvin Lim)Kakslauttanen Arctic Resort


Featherbed Railroad Bed And Breakfast Resort (Kalifornija, SAD)

Ovo odmaralište je pobijedilo kao najjedinstveniji ruralno noćenje sa doručkom u sjevernoj Kaliforniji. U Featherbed Railroad-u možete da odsjednete u jednom od devet tematski ukrašenih vintidž željezničkih kabina smještenih u okruženju nalik parku sa pogledom na privatni brod, plažu i pristanište. Nalazi se na samoj obali Clear Lake-a u okrugu Lejk, Sjeverna Kalifornija.


The Magic Mountain Lodge (Huilo-Huilo, Čile)

Bajka usred čileanske patagonske prašume, prvobitno je nastala kao mjesto za boravak prijatelja vlasnika, dok su uživali u lovu i ribolovu rezervata Hulio Hulio. Ime dolazi iz njegove omiljene knjige, koja opisuje planinu koja ima magične moći i ispunjava želje - Čarobnu planinu.

Sa vodopadom koji kaskadno pada sa vrha krova, ovaj hotel je zaista posebno mjesto. Kao što biste očekivali da ostanete negde udaljeni, vaša čula se prilagođavaju živopisnom ekosistemu šume. Kondori i orlovi u vazduhu, pume na zemlji.


Dasparkhotel (Esen, Nemačka)

Ovaj hotel odlikuju hotelske sobe izgrađene od ogromnih betonskih segmenata kanalizacionih cijevi.

Dasparkhotel (Foto: Flickr / foam)Dasparkhotel


The Oberoi Udaivilas (Udajpur, Indija)

Smješten na obali jezera Pichola, Oberoi Udaivilas se nalazi na 200 godina starom lovištu Maharana Mevar. Prostire se na luksuznih 50 hektara, koji uključuje utočište od 20 hektara za divlje životinje, gdje se nalaze jelen i divlji vepar.

Oberoi Udaivilas pruža spektakularan pogled na zelene bašte i svjetlucavo jezero Pichola. Zamršen raspored kupola i hodnika, koji se međusobno povezuju, odražavaju izgled samog Udajpura, čijih je sedam jezera povezano kanalima. Ove kupole i šetališta su preplavljeni sunčevom svjetlošću, milovani blagim povjetarcem i nude veličanstven pogled na jezero i bašte.

The Oberoi Udaivilas (Foto: Flickr / The Oberoi Udaivilas)The Oberoi Udaivilas


Conrad Hilton (Rangali, Maldivi)

Bosonogi luksuz sreće se sa nepretencioznim stilom u ovom hotelu sa pet zvjezdica na Maldivima. Conrad je dom kit ajkula, manta raža, delfina i kornjača, a smješten je na dva ostrva i do njega se stiže 30-minutnim letom hidroavionom.

Dvanaest restorana i barova uključuje Ithaa Undersea Restaurant, Cheese Bar sa 101 najboljim sirom na svijetu i podzemni vinski podrum sa 20.000 boca vrhunskih vina.

Opustite se u jednoj od dvije banje ili na prelijepim bijelim pješčanim plažama. Idite na ronjenje i istraživanje na brojnim dostupnim izletima, uključujući luksuzna krstarenja sa zalaskom sunca, ekspedicije za pecanje i izlete na lokalna ostrva.

Conrad je uvršten na zlatnu listu Conde Nast Traveller od 100 najboljih hotela na svijetu za 2013. godine i 10 najboljih hotela na plaži na svijetu. Dakle, ne treba da čudi što je to takođe jedan od najboljih hotela na Maldivima.

Conrad Hilton (Foto: Flickr / Simon_sees)Conrad Hilton


Fuselage Hotel (Manuel Antonio, Kostarika)

Ovaj luksuzni hotel napravljen je od renoviranog vintidž aviona Boeing 727 iz 1965. godine, koji je u svom ranijem životu prevozio putnike širom svijeta za South Africa Air i Avianca Airlines (Kolumbija). Ovaj potpuno opremljen, pedantno detaljan, dvosoban, avion Boeing 727 trupom izlazi iz krošnje džungle, pružajući vam pogled zbog kog ćete se osjećati kao da letite.


Taj Lake Palace (Radžastan, Indija)

Vintidž kupe klizi do zaustavljanja na ivici jezera. Teško je povjerovati da je plutajuća vizija u mermeru stvarna. Trepnite, i zaista, iz magle izranja svjetleća palata. Odjednom ste u čamcu, plutate sve bliže i stvarnost vas ne razočara. Sa planinama Aravali i gradskim palatama kao pozadinom, stiče se osjećaj očaranosti. To je palata Taj Lake.


The Juvet Landscape Hotel (Valdal, Norveška)

Prvi pejzažni hotel u Evropi nalazi se u dvorištu farme Burtigarden u Alstadu u Valdalu, na strmom, prirodnom nasipu između breza, borova i vjekovnih gromada. U ovom malom selu u ruralnoj Norveškoj, moderna arhitektura se susreće sa prirodnim i kulturnim pejzažom i pokazuje da moderno i inovativno može ići ruku pod ruku sa lokalnom građevinskom tradicijom i dobrim, staromodnim rukotvorinama.

The Juvet Landscape Hotel (Foto: Flickr / Fredrik Linge)The Juvet Landscape Hotel


Amangiri Resort (Juta, USA)

Smješteno na 600 hektara u Canyon Point-u, Južna Juta, odmaralište je ušuškano u zaštićenu dolinu sa otvorenim pogledom na Veliko stepenište - nacionalni spomenik Escalante. Izgrađen oko centralnog bazena sa spektakularnim pogledom, odmaralište se uklapa u svoje dramatično okruženje gde duboki kanjoni i visoki platoi stvaraju sirovi pejzaž ogromne snage.

Amangiri's Aman Spa ima paviljon za plutajuću terapiju, vodeni paviljon sa saunom, parni prostor, hladni bazen i stepenasti bazen, fitnes centar i paviljon za jogu.

Amangiri Resort (Foto: Flickr / POET ARCHITECTURE)Amangiri Resort


De Glase Ice Hotel (Kvebek, Kanada)

Smješten na samo 10 minuta od centra grada Kvebeka, ovaj hotel je atrakcija koju morate vidjeti zimi. Zaveo je preko milion ljudi širom svijeta od svog otvaranja 2001. Sa svojim ogromnim snježnim svodovima, kristalnim ledom koji oblikuje 44 sobe i apartmana, Hotel de Glace impresionira svojim blistavim dekorom.


V8 Hotel (Beblingen, Njemačka)

Opsežno obnovljen, ovaj hotel sa četiri zvjezdice ne samo da impresionira svojim istorijskim šmekom, već nudi i izuzetan ambijent za vaš boravak. I dizajn i arhitektura se odnose na automobile: legendarni starinski automobili, sportski mladi tajmeri, ekskluzivni i specijalni klasični automobili, čine da se srca tehnoloških entuzijasta, esteta i nostalgičara utrkuju.


Katikies Hotel (Santorini, Grčka)

Inspirišući duboke emocije očaranosti i fascinacije, Katikies Hotel u Oia Santoriniju je poznat po svom vodećem luksuzu, neuporedivim uslugama, toploj atmosferi i osjećaju romantike koji su jedinstveno kombinovani u izuzetnom okruženju i prirodnom okruženju. Da li ga ovo čini jednim od 11 najboljih hotela na Santoriniju?

Katikies Hotel (Foto: Flickr / Charly W. Karl)Katikies Hotel


Äscher Cliff (Švajcarska)

Doživite ovaj sjajni planinski hotel sa spektakularnim pogledom. Do hotela se može doći žičarom.

Äscher Cliff (Foto: Unsplash / Ilia Bronskiy)Äscher Cliff


Kelebek Cave Hotel (Goreme, Turska)

Kelebek je pećina-hotel, u samom srcu istorijskog starog sela Goreme, sa spektakularnim pogledom na Učisar i Čavusin u Turskoj.


Intercontinental Thalasso Spa (Bora Bora)

Ovo nevjerovatno odmaralište nalazi se na netaknutoj plaži na Motu Piti Aau duž istočne strane Bora Bore i dostupno je samo brodom. Intercontinental Thalasso ima ekološki sistem klimatizacije koji koristi hladnoću dubokomorske vode izvučene iz Tihog okeana, a banja koristi blagodeti dubokomorske vode i minerala u svim svojim prepoznatljivim tretmanima.


Hayema Heerd (Groningen, Holandija)

Gosti Hayema Heerd-a spavaju u velikom krevetu napravljenom od debelog sloja slame, prekrivenog mekim jorganima sa lijepom posteljinom i puno jastuka. Na vrhu slame nalazi se udoban mekani dušek. Doživjećete da je spavanje na slami meko, elastično i udobno tokom cijele godine. Komarci ili muve vam neće smetati, jer ćete biti pod pravom mrežom protiv komaraca.


Attrap Rêves (Aloš, Francuska)

Izaberite balon! Ovaj hotel se sastoji od personalizovanih mjehurića zasnovanih na različitim temama. Jedno je sigurno, imaćete prelijep pogled na šumu oko sebe pod zvijezdama.



Sala Silvermine (Centralna Švedska)

Najdublja hotelska soba na svijetu. Gosti mogu da spavaju 155 metara pod zemljom u apartmanu u istorijskom rudniku srebra Sala, jednom od najbolje očuvanih rudnika na svijetu.


Dhara Dhevi Resort (Čijang Maj, Tajland)

Dizajn luksuznog odmarališta u velikoj mjeri se oslanja na arhitektonske i kulturne uticaje istorijskog Kraljevstva Lana. Dhara Dhevi Chiang Mai nudi neke od najprostranijih smještajnih jedinica na svijetu, od prelijepog okruženja do priznatih restorana i izvanrednog spa centra.