Izdvojite članak Odštampajte vijest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Galerija Podova - Moderni podovi za nova vremena

(Foto: Photographee.eu/shutterstock.com)
Jedna od promjena koje su nam se desile u poslednjih nekoliko godina je hibridni način rada - dio radne nedelje provodimo u kancelariji, a dio radeći od kuće. Za dane kada radimo od kuće želimo da nam kućna kancelarija bude praktična i privlačna, da se osjećamo produktivno i motivisano. Uz sve to, tu je i potreba da taj dio doma povežemo sa ostalim prostorijama ili ga ipak učinimo malo drugačijim. Sa druge strane, ni rad iz kancelarije više nije isti. U kancelariji želimo da osjetimo što više kućnih detalja, prijatnu atmosferu, inspiraciju. Puno izazova, a kako uskladiti sve ovo?

Sigurno je da kancelarijskim namještajem, detaljima i dekorativnim elementima možemo puno uticati na ambijent u jednoj ili drugoj kancelariji, ali postavlja se pitanje šta možemo učiniti kada su podne obloge u pitanju? Na koji način kroz podove možemo uticati na doživljaj poslovnog ambijenta u hibridnom načinu rada?


(Foto: Galerija podova)

"Kancelarija" u kući

Kada biramo podne obloge najčešće biramo parket ili laminat. Obje vrste poda imaju svoje prednosti. Parket zato što je prirodan, ekološki, od 100% drveta, dugotrajan i topao. Laminat je tehnologijom toliko usavršen da na sjajan način prikazuje različite dezene drveta, a pritom je veoma izdržljiv i praktičan. Kada ne želimo da mijenjamo pod koji već imamo svuda u stanu, postoji način da radni prostor ipak malo izdvojimo kao zasebnu cjelinu. U tome nam mogu pomoći lijepi komadi tepiha ili tepisona.

Ukoliko želimo da kompletan stambeni prostor preuredimo i adaptiramo u kancelarijski dizajn ploče (LVT) su pravi izbor. Na raspolaganju je veliki broj opcija kada je dizajn u pitanju, a adaptiranje je brzo, bez puno buke i prašine. Najbolje od svega je što se dizajn ploče mogu postaviti i preko postojećeg poda, što je odlična opcija ukoliko je pod ispod novi pa želimo da ga zaštitimo ili je dotrajao, a nemamo puno vremena za njegovu zamjenu.

Često nam se dešavalo, kada je lijepo vrijeme, da iznesemo laptop na terasu ili u dvorište i tamo obavimo dio posla. To je uticalo da malo više pažnje posvetimo i eksterijeru, da ga uredimo tako da može da nam priušti opuštanje, kako u neradnim satima, tako i tokom radnog vremena. Idealno rješenje za ovaj deo doma su keramičke pločice a postoje i tepisi koji su prava stvar za terase/dvorišta. Dugo godina mogu odoljeti svim vremenskim uslovima, peru se pod mlazom vode i lako se održavaju.

(Foto: Galerija podova)

"Kuća" u kancelariji

Donedavno, opremanje kancelarija i poslovnih prostora vršilo se prema ustaljenim principima kada su podovi u pitanju - da su otporni na oštećenja, da se lako održavaju, da oštećeni djelovi mogu lako da se zamijene, da su dugotrajni i da ne mora svako malo da se razmišlja o kupovini novih. Estetika je igrala važnu ulogu, ali ne i presudnu. Ono što je hibridni način rada posebno iznio u prvi plan jeste potreba za inspirativnim i zdravim okruženjem, estetikom i prijatan, manje-više, kućni ambijent.

Sada možemo da imamo oba.

Prije svega tu su tekstilne ploče. One su već godinama izbor brojnih svjetskih kompanija. Tekstilni pod pomalo podsjeća na tepih i čini da doživimo toplu atmosferu doma, bez obzira gdje se nalazimo. Sa druge strane zahvaljujući konstantnom usavršavanju tehnologije postoje tekstilne ploče koje okruženje čine zdravijim, jer efikasnije hvataju i zadržavaju čestice prašine. Dometi u pogledu estetike su neograničeni, a kombinovanjem pojedinih dezena takvi da ako stanete u drugi dio prostorije pod izgleda malo drugačije. Tekstilne ploče mogu se lako reciklirati i na taj način udahnuti novi život drugom tekstilnom podu.

(Foto: Galerija podova)

Dizajn ploče (LVT) odličan izbor za kancelarijski prostor. Dizajn i kombinacija prednosti svih materijala u jednom glavni su razlozi zašto su dobro rješenje za poslovne prostore. Otporne kao keramičke pločice, lake za održavanje kao vinil, jednostavne za postavljanje kao laminat, dizajn ploče mogu da izdrže sve.

Kada govorimo o podovima koji imaju izuzetno visoku otpornost na oštećenja i laminat je dobar izbor. Različite klase zaštite pomažu nam kako da odaberemo laminat u zavisnosti od frekventnosti koju očekujemo u prostorijama. U pogledu dezena, izbor je danas veći nego ikada tako da i kod ove vrste podova osim dekora drveta postoje i vrlo verodostojni dekori prirodnih materijala: mermera ili kamena.

Poseban dodatak svakom poslovnom prostoru mogu biti i tepisi. Lepo i dekorativno izgledaju preko bilo koje vrste poda, pa čak i tekstilnog. Mogu pojačati osjećaj kućnog ambijenta.

U kakvom god ambijentu da se odvija vaš hibridni način rada - izbor je veliki kada su podovi u pitanju. Pored podova treba obratiti pažnju i na prateći materijal koji je neophodan da bi pod izgledao lijepo i dugo godina trajao. Koliko god da su podovi otporni na oštećenja i u kući i u poslovnom prostoru trebalo bi da vodimo računa o njihovoj zaštiti. Točkići kancelarijskih stolica često znaju da zadaju glavobolje, a da bismo to preduprijedili važno je da koristimo i odgovarajuće zaštitne podloge.


(Foto: Galerija podova)

Bilo da pripremate "kancelariju" u kući ili "kuću" u kancelariji i šta god od podova da vam je potrebno, Galerija Podova vam stoji na raspolaganju. Dugogodišnje iskustvo i znanje, rad po sistemu "ključ u ruke" uz usluge dostave i ugradnje samo su neke od prednosti koje Galeriju Podova kvalifikuje za pravog partnera u opremanju stambenog ili poslovnog prostora.


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak