Izdvojite članak Odštampajte vijest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

B23 Office Park - Jedinstveni poslovni kompleks u Beogradu

B23 Office Park je ekskluzivni poslovni kompleks autentičnog arhitektonskog dizajna, lociran na Novom Beogradu, sa direktnim pristupom glavnom saobraćajnom koridoru koji povezuje jugoistočnu i zapadnu Evropu.

Impresivna struktura objekta sastoji se od četiri kule povezane višespratnim atrijumskim holovima, sa jedinstvenom estetikom spoljne čelične konstrukcije koja markira objekat, sa primijenjenim najsavremenijim materijalima i sofisticiranim tehničkim sistemima. Za brzu komunikaciju u objektu obezbijeđeno je šest glavnih i četiri sporedna ulaza u objekat, devet panoramskih, četiri VIP i dva servisna lifta, vrhunskog proizvođača ThyssenKrupp.

Kancelarijski prostori dizajnirani su kao fleksibilni prostori otvorenog plana, sa mogućnošću dalje podele u projektovanom rasteru, prema zahtjevima zakupaca. Prizemlje i galerija rezervisani su za dodatne sadržaje - restoran, banku, uslužne djelatnosti, dok su na podzemnim etažama parkinzi i perionica automobila.

Objekat je ukupne kvadrature 64.000m2, sa 44.000m2 prostora komercijalne površine. Sa 650 parking mjesta, ovaj objekat izdvaja se u odnosu na lokalne standarde. Obezbijeđeno je odlaganje bicikala i punjenje električnih automobila.


Pristupni trg formiran sa sjeverne strane objekta predstavlja jedinstven urbani park, sa pješačkim stazama, zelenilom, pergolama, baštom restorana, spoljnim parkinzima i povezuje B23 Office Park sa obodnim pristupnim i ozelenjenim prostorima.

Najsavremeniji tehnički sistemi primijenjeni na objektu postavljaju ga ispred ostalih slične namjene.

Fasada je najluksuzniji sistem Schuco strukturalne fasade A klase - SFC 85. Staklo je birano prema orijentaciji objekta, kako bi se postigle uštede u grijanju i hlađenju - Guardian Sun Guard i Solar Royal blue. Ulazna rotaciona vrata su proizvođača Geze.

Spoljašnji elektropriključak je srednjenaponski, direktan i dvostrano redudantan. 10kV vodovi izvedeni su iz nadređene trafostanice 110/10kV TS "ODS" što ostvaruje najviši nivo pouzdanosti mrežnog napajanja. Dva generatora predviđena su za podršku bezbjednosnih i tehničkih sistema objekta. Za objekat su izvedena tri nezavisna redundantna optička priključka telekomunikacionih provajdera.


U objektu je predviđen Centralni Sistem nadzora i upravljanja (CSNU) svim vitalnim tehničkim sistemima. Objekat i zakupni prostori opremljeni su uređajima za mjerenje utroška energenata. Rasvjeta je LED, u toaletima su predviđeni senzori.

Upravljanje osvjetljenjem, klimatizacijom, otvarajućim prozorima na elektricni pogon i unutrašnjim zastorima je lokalno.

Sistem grijanja, hlađenja i ventilacije predviđen je opremom najboljih svjetskih proizvođača Menerga (klima komora), Carrier (čileri), Hoval (kondenzacijski gasni kotlovi). Priprema vazduha potrebnog za kompletan objekat vrši se na tehničkoj etaži i krovu objekta. Količina vazduha koja se ubacuje je preko 5.000 m3 svježeg vazduha po spratu lamele.

Objekat je pokriven mrežom suvog i mokrog sprinkler sistema, hidrantskom mrežom, sistemom za detekciju i dojavu požara, evakuacionim ozvučenjem, sistemom za detektovanje gasa u podzemnim etažama, instalacijom video nadzora i kontrole pristupa, ima tri evakuaciona stepeništa i 11 evakuacionih izlaza, što ga čini objektom maksimalne bezbjednosti u smislu zaštite od požara.


Jedinstvena karakteristika B23 Office Parka je prvi privatni i funkcionalni heliodrom u Beogradu (radijus 26m), koji nudi vrhunskim poslovnim profesionalcima napredan i alternativni pristup zgradi.

Moderna estetika i tehnička superiornost poslovnog centra B23 Office Park postaje nova inspiracija arhitektama i korisnicima, postavljajući nove standarde u izgledu i funkcionalnosti objekta poslovne namjene. Na projektu B23 Office Park radio je tim najboljih stručnjaka - za najbolje. Uspon do vrha nije lak, ali je pogled impresivan. Očekujemo vas.

Zastupnik za izdavanje ovog modernog poslovnog kompleksa je vodeća konsultantska kuća za nekretnine CBS International, deo Cushman & Wakefield Grupe.

Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak