Izdvojite članak Odštampajte vijest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

Marko Tanazević, CEO Delight Group - Rast i razvoj poslovanja bez prepreka

(Marko Tanazević) Dvije decenije vrijednog rada, inovacija i privrženosti klijentima doveli su tim grupacije Delight Group do današnjeg poslovanja - kada imaju uspješno regionalno pozicioniranu kompaniju čiji rezultati konstantno rastu, a sve više klijenata im ukazuje svoje povjerenje.

CEO kompanije, Marko Tanazević, kaže da je ljudski kapital, tj. specijalizovani i kreativni zaposleni koji imaju profesionalan i prilagođen pristup klijentima, najveća snaga grupacije.

Da li možete malo više da nam kažete o razvoju Delight-a?

- Na samom početku novog milenijuma počeli smo da razvijamo portfolio naših proizvoda i usluga. Vremenom smo proširili poslovanje na Adria region i razvijali se do nivoa da klijentima obezbijedimo potpuno integrisane usluge i kompletna rješenja za opremanje poslovnih enterijera. Vjerujemo da nudimo najbolju vrijednost za investicije naših klijenata, i pružamo kreativna, inovativna i inspirativna rješenja za poslovni prostor sa izuzetno kvalitetnim proizvodima i uslugama.

Delight grupacija je jedina specijalizovana kompanija u ovom segmentu poslovanja u jugoistočnoj Evropi koja nudi kompletna rješenja sa sveobuhvatnim portfoliom vodećih svjetskih brendova, ekskluzivnim partnerstvima i saradnicima sa najboljim učinkom.

Poslovnom strategijom koja se zasniva na rastu, razvoju i održavanju dugotrajne saradnje i partnerstva, mi smo kreirali niz dizajnerskih, arhitektonskih i tehničkih rješenja koja za krajnjeg korisnika obezbjeđuju unaprijeđeno radno okruženje. Za naše klijente i njihove timove ovo znači da ih podržavamo u inicijativama da dostignu svoj pun potencijal na radnom mjestu, dok u isto vrijeme našim rješenjima pojednostavljujemo njihovu poslovnu svakodnevnicu i činimo radno okruženje prijatnijim i boljim za rad.

Šta je vaša najveća snaga?

- Naš najveći adut je ljudski kapital. Sa više od 100 specijalizovanih i kreativnih profesionalaca, Delight grupacija ima kompetentnost i kapacitet da isporuči kompleksne poslovne zadatke i rješenja. Sistematski i individualno prilagođen pristup klijentima, transparentnost, kontrola troškova i sistemsko vođenje projekata je samo dio naših prednosti i mogućnosti. Pojednostavljena komunikacija i integrisani procesi obrade zahtjeva su brže i jednostavnije a najviše značenje imaju za klijenta, i to je od izuzetne važnosti većini kompanija u svom poslovanju.

Integrisano poslovanje i objedinjeni timski proces donošenja odluka, zajedno sa obezbijeđenim sistemskim poslovnim rješenjem, dovodi do ispunjenja potreba naših klijenata i prevazilazi njihova očekivanja. Naš centralizovani sistem logistike obezbjeđuje klijentu mogućnost nabavke na najvišem profesionalnom nivou, sa visokim kvalitetom post prodajne usluge, nezavisno od lokacije.

Kako je Covid-19 uticao na vaše poslovanje i šta se promijenilo?

- Korporativni pristup poslovanju i jasna strategija doveli su nas gdje smo sada, a unaprjeđenja tokom ove dvije izazovne godine bila su usmjerena na digitalizaciju i automatizaciju ključnih poslovnih procesa. Bez obzira na velike izazove i finansijsko-ekonomske efekte Covid-19 pandemije, Delight grupacija je iskoristila to vrijeme da reorganizuje i unaprijedi već započete planove o kojima u nastavku pričamo. Optimizovali smo tokove i procese rada, koji su nas doveli do nesmetanog rasta i širenja uprkos datoj situaciji sa kojom smo svi suočeni. Sa radnim okruženjem koje se konstantno mijenja, naši postavljeni procesi su doveli nove vrijednosti našim kupcima, dali prostor inovacijama i povećali našu produktivnost do rekordnih rezultata.

Uslužili smo više od 10.000 klijenata iz različitih sfera poslovanja i kreirali 50.000 jedinstvenih projekata, a trenutno se pripremamo i da obilježimo finansijski najuspješniju godinu do sada, iako su poslednje dvije godine pandemije bile izuzetno izazovne i teške za industriju i ekonomiju.

Koji su Vam planovi i ciljevi u budućnosti?

- Naša budućnost je unaprijed određena našim osnovnim vrijednostima koje planiramo da nastavimo da poštujemo, a naša korporativna strategija ovo i potvrđuje. Ukratko, cilj nam je da zadržimo stabilan rast i da nastavimo da nudimo najbolju moguću uslugu klijentima, njegujući uspješan tim uz konstantno unaprjeđenje i inovaciju procesa koji našim klijentima obezbjeđuju "bolji dan na poslu" (što je i naš slogan).

Naš rast je osiguran nastavkom digitalizacije svih procesa obuhvaćenim kroz rješenja koja su pravljena i prilagođena po mjeri. Zajedno sa našim partnerima i cijelim rukovodstvom, prepoznali smo da je jedan od koraka za postizanje postavljenih ciljeva širenje, tj. ekspanzija našeg prisustva sa Adria regije, ka regionu jugoistočne Evrope i sa pozicioniranjem u osam zemalja koje pokrivaju tržište od 40 miliona ljudi. Naši klijenti su naši najcjenjeniji ambasadori. Ako na to dodate visoko specijalizovan i profesionalan tim, inspirativno rukovodstvo i neprevaziđen kvalitet i dizajn proizvoda - osigurali ste uspjeh i rast bez prepreke.


Kompletan sadržaj biltena možete vidjeti OVDJE.


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak