Izdvojite članak Odštampajte vijest
Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak

LVT Podovi za kuću

(Foto: Lukiyanova Natalia frenta/shutterstock.com)
Kada pomisimo na podove u stanu i kući, prvo na šta pomislimo je parket u sobama i pločice u kuhinji i kupatilu, dok u poslednje vrijeme, neki pomisle baš na LVT (Luxury Vinyl Tiles).

Danas se sve ubrzano razvija, pa i sami podovi u zavisnosti od potreba korisnika. Nemaju svi iste želje i afinitete, pa tako mnogima smeta buka i žele "tiši" pod, dok drugi žele jednostavno toplinu i udobnost pod bosim nogama. Ipak, na kraju svi žele jedinstven prostor koji će biti spoj moderne funkcionalnosti i estetike, što se postiže uklapanjem različitih tekstura, oblika i boja. Ne samo visoka funkcionalnost, već i mnogo različitih tekstura, boja i oblika LVT podova omogućavaju da se svaki put kreiraju jedinstveni prostori, koji će ispratiti trendove i potrebe savremenog stanovanja, a sve to vodeći računa ne samo o zdravlju ljudi, već i o životnoj sredini.


Zašto ugraditi baš LVT pod u stan ili kuću?

Proces kreiranja LVT podova je veoma napredovao. Uz pomoć novih tehnologija skeniranja uzoraka prirodnih materijala, digitalne štampe u visokoj rezoluciji i ultra mat završnice, kreirani su LVT podovi koji korisnicima pružaju fleksibilnost u odabiru stilova. Tarkett dezeni LVT podova vjerno prikazuju teksturu drveta, kamena, betona i rađeni su po principima eko-dizajna.

(Foto: Tarkett)
Osim toga što je LVT akustičan, veoma tih i topao pod, kao što je već pomenuto, benefiti LVT podova su i:

• Udoban (pogodan za duga stajanja)
• Velik izbor dezena (kamen, drvo, tekstil, metal) i formata (daske, ploče i nepravilni uglovi)
• Lak je za čišćenje i održavanje (dovoljno je pod prebrisati neutralnim deterdžentom)
• Izdržljiv pod (izuzetno je otporan na udarce, ogrebotine i fleke, pa je idealan za prostore visoke prohodnosti kao što su predsoblja, hodnici i dnevne sobe)
• Vodootporan (pogodan za vlažne prostore)
• Pogodan za ugradnju preko podnog grijanja
• Ugradnja je brza i jednostavna
• Nakon ugradnje, LVT pod se može odmah koristiti

Za prvu ugradnju u stan ili kuću, Tarkett preporučuje LVT kolekciju iD Inspiration 30 i ModularT 7.


Brzo renoviranje bez uklanjanje postojećeg poda

Kada govorimo o brzom renoviranju, zaista je u pitanju brzo i jednostavno renoviranje od samo jednog dana.
U ovom slučaju LVT pod možemo postaviti preko postojećeg poda, a da se pri tom postojeći pod ne uništi. Čak i nakon više godina upotrebe, LVT pod se može skinuti i ugraditi ponovo na drugoj lokaciji. U pitanju je LVT pod sa klik sistemom. LVT pod sa ovim sistemom je pogodan i za ugradnju u kuhinje i kupatila, a može se postaviti i preko keramike.

Za ovu namenu Tarkett preporučuje LVT kolekciju Progressive House.

Sa istorijom dugom 140 godina, Tarkett Grupa je svetski lider u inovativnim rješenjima za podove i sportske podloge. Posvećen principima kružne ekonomije i smanjenju efekata staklene bašte, Tarkett je primijenio strategiju eko-inovacija zasnovanu na principima Cradle to Cradle®, koja je u potpunosti usklađena sa Tarkett pristupom Tarkett Human-Concious Design™.

Tarkett Human-Concious Design™ je zalog kompanije Tarkett koji se odnosi na sadašnje i buduće generacije – kreiranje podnih obloga koje su dobre za ljude i planetu.

Kompletan sadržaj Tematskog biltena "Enterijer i eksterijer - Kako do vrhunskog uređenja doma i poslovnog prostora" možete pročitati OVDJE.

Fotogalerija
LVT Podovi za kuću


Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak Izdvojite članakIzdvojite članak